Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Caravana cu povesti la Colegiul National "Andrei Muresanu".

Marti, 27 ianuarie 2015, elevii Colegiului National "Andrei Muresanu" au avut in mijlocul lor doi oaspeti de seama. Scriitoare si jurnalista la revista "Dilema veche", Adina Popescu, alaturi de directorul editurii Artur, Dan Iacob, s-au aflat in mijlocul cititorilor pasionati ai colegiului. Ei i-au antrenat pe amatorii de lectura intr-una dintre cele mai fascinante aventuri - aventura creatiei. Acestia isi propun sa-i stimuleze pe tinerii cititori sa-si dea frau liber imaginatiei si sa inceapa sa scrie.

Textele cele mai interesante urmeaza a fi publicate in Revista Ordinul povestitorilor, o publicatie editata de Editura Arthur, care propune primul concurs de scriere creativa si desen pentru copii si adolescenti cu varste intre 8 si 14 ani. Cele mai bune texte vor fi selectate de un juriu si publicate in revista.

Oaspetii le-au vorbit elevilor despre proiectul "Caravana cu povesti", organizat de platforma on-line Eucitesc.ro si despre cateva dintre cartile oferite de Editura Arthur cititorilor cluburilor de lectura din scoli. Una dintre ofertele de carte romaneasca pentru lunile urmatoare poarta chiar semnatura Adinei Popescu si defineste cu ironie si umor un spatiu de poveste, definit metaforic in cartea sa "O istorie secreta a tarii vampirilor".

Intrebarile elevilor si-au gasit raspunsurile cuvenite si chiar invitatii de a cere sprijin, ori de cate ori vreunul dintre ei cocheteaza cu ideea de a publica o carte. Acestia sunt incurajati sa scrie propriile cronici la cartile pe care le citesc, interviuri interesante adresate unor personaje de poveste sau sa faca propuneri cu genul de carte pe care ar dori s-o citeasca.

Adina Popescu a citit din cartea sa "Povestiri de pe Calea mosilor", realizand scurte incursiuni in viata elevilor de acum douazeci si cinci de ani, intr-o scoala cu profesori optuzi, cu elevi crescuti intr-un spirit comunist, care percep in mod eronat libertatea de a alege si sunt tributari unor idei preconcepute care nu le apartin, dar in mijlocul carora au crescut.

Dan Iacob a subliniat in repetate randuri necesitatea lecturii, precizand ca "daca o mare parte dintre informatiile din scoala se vor sterge cu timpul, lecturile nu dispar complet niciodata. Un anumit personaj, un ton, un parfum pastram cu noi, ne raman pentru mult timp in memorie..."

Intalnirea s-a incheiat cu o promisiune de revenire a oaspetilor care a intarit atractia cititorilor.


Prof. Aurelia Hiruta

0 comentarii3087 vizualizări28 ianuarie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0