Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 20484 vizitatori azi
I.L.Caragiale omagiat la Mariselu intr-un festival - concurs de teatru.

In 1 Februarie 1852 compartimentul dramatic al literaturii romane a cunoscut o predispozitie revolutionara prin faurirea in cadrul societatii a unui creion de mare finete care avea, peste ani, sa desavarseasca domeniul teatral al scrierilor esentializate in proza. Duminica, 1 Februarie 2015, Scoala Gimnaziala "Mariselu" in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud si Casa Corpului Didactic Bistrita-Nasaud a organizat o deosebita manifestare materializata intru-un festival-concurs de teatru la nivel judetean sub denumirea "La Hanul lui Manjoala", in amintirea simbolului teatrului romanesc - Ion Luca Caragiale.

Festivalul - concurs de teatru este indentificat la nivelul unui proiect implementat de "Scoala Gimnaziala Mariselu" fiind aprobat de ISJ BN, regasindu-se in calendarul activitatilor educative judetene pe anul 2015.

Festivalul de teatru "La Hanul lui Manjoala" s-a aflat anul acesta la cea de-a treia editie, manifestarea luand nastere in anul 2013 la initiativa domnului prof. Tursan Vasile Grigore. Anul acesta festivalul a fost coordonat de catre prof. Tursan Grigore, inv. Ometita Maxim, sprijinit de directorul scolii, prof. Ignat George - la nivelul unitatii de invatamant, de catre doamna inspector educativ prof. dr. Aurelia Dan- ISJ BN si de catre prof. Loredana Zbinca - la nivelul CCD BN.

Au participat in concurs trupe de teatru apartinatoare unui numar de zece scoli: Scoala Gimnaziala "George Cosbuc" - Cosbuc , Scoala Gimnaziala Sieu- Odorhei, Scoala Gimnaziala "Grigore Herinean" - Galatii Bistritei, Scoala Gimnaziala Sieut, Scoala Gimnaziala Sebis, Scoala Gimnaziala Sieu, Scoala Gimnaziala Ardan, Scoala Primara Domnesti, Scoala Gimnaziala Mariselu si Scoala Gimnaziala Nr. 1 - Bistrita, aceasta din urma luand parte doar la activiatea denumita Creatie Literara. Manifestarea s-a bucurat si de invitati speciali: trupa de treatru Corint si trupa de soft - rock Smog.

Comisia de jurizare care s-a ingrijit de evaluarea reprezentatiilor a fost constituita din sase membri: prof. Irina Matei - Colegiul National "Andrei Muresanu" - Bistrita, bibliotecar Nicoleta Butuza - Colegiul National "Andrei Muresanu" - Bistrita, prof Camelia Toma - Colegiul National "Andrei Muresanu" - Bistrita, director CCD BN - prof. Loredana Zbinca, prof. Antonia Orban - Palatul Copiilor - Bistrita si, bineinteles presedintele juriului, inspector educativ prof . dr. Aurelia Dan - ISJBN.

Publicul, care a umplut caminul cultural din Comuna Mariselu, s-a bucurat de punerea in scena, intr-o maniera deosebita, a reprezentatiilor teatrale care au dat mari batai de cap juriului in procesul de ierarhizare. Premiul I a fost acordat trupei de teatru de la Scoala Gimnaziala Ardan, coordonata de prof. Mihaela Zbinca, care a pus in scena piesa "Tache, Ianche si Cadar" de Victor Ion Popa. Premiul al II-lea s-a oferit trupei de teatru de la Scoala Gimnaziala Sieu, coordonata de prof. Simona German care a dramatizat nuvela "Doua loturi" de Ion Luca Caragiale, iar premiul al III-lea a revenit trupei de teatru de la Scoala Gimnaziala Sieu - Odorhei, coordonata de prof . Angela Cosma, care a pus in scena sceneta "Despre comeata" de Ion Luca Caragiale. Aceasta a fost ierarhia stabilita la nivelul categoriei Gimnaziu.

In privinta categoriei claselor a IV-a s-au inscris doua scoli, astfel ca trupa de teatru a scolii din Sebis a obtinut premiul I, fiind coordonata de inv. Creta Dumitru, punand in scena "Pacala insurat" de Petre Dulfu, iar trupa de teatru a Scolii Primare Domnesti coordonata de inv. Camelia Feier, care a pus in scena "Povestea unui om lenes" de Ion Creanga, obtinand in aceeasi masura un premiu special.

Din punct de vedere material festivalul a fost sprijinit de Primaria Comunei Mariselu, brutaria "Valybia", Profesional FIGHT GYM - Bistrita si Casa Ema.

Cadrele didactice si elevii care s-au implicat in aceasta manifestare, merita felicitari si adreseaza multumiri celor care s-au ingrijit de realizarea acestui eveniment.


A.H.

0 comentarii2716 vizualizări08 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0