Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 01 Iunie 2020 - 15104 vizitatori azi
Liceeni claselor a XII-a de la CNAM, la o prima discutie despre responsabilitatea votului, ca adult.

Autoritatea Electorala Permanenta, prin Biroul Judetean Bistrita-Nasaud, a derulat joi, 26 februarie 2015, in parteneriat cu Institutia Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud, o actiune de informare in randul tinerilor care se apropie de varsta majoratului, pe tema exercitarii dreptului de vot. Primii beneficiari ai campaniei de constientizare privind semnificatia si importanta alegerilor in consolidarea democratiei au fost elevii claselor a XII-a de la Colegiul National "Andrei Muresanu" din Bistrita. Argumentele generale au fost expuse de subprefectul Ovidiu Frent, iar procedurile si legislatia de baza in domeniu au fost dezvoltate de Valerica Partene si Maria Vlad, in calitate de reprezentante ale A.E.P. la nivel judetean.  

 Actiunea a avut ca scop dezvoltarea responsabilitatii civice in randul tinerilor, prin intelegerea corecta a procesului electoral. A vota inseamna, in primul rand, a decide in cunostinta de cauza, iar, in consecinta, elevii au fost incurajati sa caute raspunsuri legate de primul lor vot pe platforma www.primulvot.ro si sa se informeze despre alte teme electorale, accesand portalul www.roaep.ro, ca sursa oficiala in acest sens.

In cadrul aceleiasi intalniri, liceenii au primit cate un pliant continand informatii despre oportunitatea de a aplica pentru unul dintre programele de internship organizate de Autoritatea Electorala Permanenta, initiativa prin care se doreste consolidarea legaturii cu mediul academic si societatea civila. La final, elevii au completat un chestionar, in vederea realizarii unui studiu sociologic privind opiniile si cunostintele lor actuale despre sistemul electoral.

 

Biroul de presa.

0 comentarii2093 vizualizări27 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0