Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 16 Ianuarie 2021 - 3642 vizitatori azi
In prag de primavara.

Venirea primaverii a fost sarbatorita intr-o atmosfera destinsa, placuta,  de copiii din grupa mica "Buburuzele" de la Gradinita "Dumbrava Minunata. Educatoarele Marinela Rus si Mariuta Sandor  au propus pe agenda zilei urmatorele etape ale activitatii:

  • "Pentru tine, mama mea!" - colaj de cantece si poezii despre mama;
  • "Tablou de primavara" - activitate practica;
  • " In prag de primavara" - vizitarea expozitei cu lucrari ale copiilor.

Pentru inceput, copiii au prezentat, dupa cum am aratat mai sus, un colaj de cantece si poezii pentru mamele lor dragi. Dovada ca, poeziile si cantecele au ajuns la sufletul mamelor, au fost apluzele si incurajarile primite din partea acestora, pe tot parcursul derularii programului.

Copiii au fost foarte bucurosi sa le aiba pe mamicile lor langa ei si sa lucreze impreuna. Lucrul in echipa le-a permis sa-si imparta sarcinile, in functie de ceea ce puteau realiza fiecare. Mamicile au taiat cu foarfeca, au decupat floricele, iar copiii au reusit sa aplice , cu ajutorul pastei de lipit, floricelele, realizand un frumos tablou de primavara. Faptul ca au lucrat impreuna, le-a dat copiilor un sentiment de incredere, de siguranta, i-a ajutat sa-si educe stapanirea de sine si de ce nu, stima de sine.  Un copil cu o stapanire de sine si cu o stima de sine sanatoase isi va putea sustine ideile si va putea sa accepte ideile celorlalti.

Dupa terminarea tabloului de primavara, parintii au fost invitati sa viziteze expozitia cu lucrari de pictura, colaje si desene, realizate de catre copii, special pentru mamele lor. Desi suntem mici, am reusit sa pastram secretul, in ceea ce priveste realizarea lucrarilor pentru expozitie, facand in felul acesta,o surpriza mamicilor, care s-au aratat foarte incantate de fiecare lucrare a copilului lor. Lucrarile cuprinse in expozitie au fost jurizate de catre profesori de la Liceul de arte"Corneliu Baba", astfel , copiii au primit prima diploma prin care li s-a aratat importanta rezultatelor muncii lor.

Multumim parintilor pentru participarea la aceasta activitate, pentru interesul de care dau dovada in  educatia copiilor lor, pentru sugestiile si ideile pe care ni le propun, in ceea ce priveste derularea unor activitati. Ne place sa credem ca impreuna vom reusi sa crestem copii veseli, curajosi, harnici si dornici de cunoastere.

 

Prof.

 Mariuta Sandor

.

0 comentarii2667 vizualizări09 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0