Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12466 vizitatori azi
Caravana meseriilor a ajuns in peste 30 de scoli din judet.

Campania de consiliere si orientare profesionala a elevilor din clasa a VIII-a din  judetul Bistrita-Nasaud realizata in perioada 4-20 mai 2015 de Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica  din cadrul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bistrita-Nasaud  in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud s-a incheiat cu succes.  Profesorii consilieri scolari din CJAP BN si din Cabinetele scolare de asistenta psihopedagogica au desfasurat activitati de consiliere si orientare cu elevii de clasa a VIII-a si cu  parintii acestora, pentru a-i ajuta in alegerea optiunii de continuare a studiilor. Accentul s-a pus pe acei elevi care vad ca alternativa in continuarea studiilor, invatamantul profesional de stat cu durata de 3 ani.

S-a promovat oferta invatamantului profesional cu durata de 3 ani din judetul Bistrita-Nasaud, respectiv beneficiile alegerii acestuia, in toate  unitatile scolare in care exista cabinete scolare de consiliere psihopedagogica. In plus, consilierii scolari din CJAP BN au promovat aceasta forma de invatamant in scoli din  mediul rural, care nu  beneficiaza de servicii de consiliere psihopedagogica, respectiv la  Liceul Tehnologic Tarlisua; Scoala Gimnaziala Corvinesti; Scoala Gimnaziala "Florian Porcius" Rodna; Scoala Gimnaziala Ilva Mare; Scoala Gimnaziala Dumitra; Scoala Gimnaziala Rebrisoara; Scoala Gimnaziala Tiha Bargaului; Liceul Teoretic Radu Petrescu - Prundu Bargaului  si  Scoala Gimnaziala Josenii Bargaului.

Elevii care au participat la aceasta activitate au fost multumiti ca au aflat lucruri care ii ajuta sa se decida cu privire la traseul lor educational, unii fiind foarte increzatori in acest nou sistem.

Din discutiile cu elevii am retinut urmatoarele: "Aleg invatamantul profesional pentru ca imi ofera o meserie si un loc de munca .", "Meseria de mecanic auto mi se potriveste pentru ca imi plac masinile si tot ce inseamna  functionarea lor ", "Vreau sa devin manichiurista si sa imi deschid un salon la noi in sat pentru ca nu exista niciunul", "Imi doresc sa devin  bucatar sau ospatar, pentru ca am inteles ca a fi ospatar este o meserie foarte cautata si bine platita,  atat in tara cat si in strainatate".

"Preconizam o crestere semnificativa a numarului de elevi care se vor inscrie in invatamantul profesional in anul scolar 2015-2016, elevii si parintii fiind  interesati  de oferta invatamantului profesional de trei ani din judetul nostru"  a declarat Luciana Maria Sidor, coordonator CJAP BN.

Initiatorii si realizatorii acestei Campanii sunt  profesorii consilieri din CJAP BN: Luciana Sidor, Floarea Bianca, Harap Cristina, Pavealea Tudor Daniel  si Hudrea Daniela, director CJRAE BN.

 

Date contact: CJRAE BN   E-mail: cjraebn@yahoo.com

Telefon:  0741081869 - Hudrea Daniela

0 comentarii2898 vizualizări20 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0