Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 01 Iunie 2020 - 16434 vizitatori azi
Colegiului Silvic Transilvania din Nasaud - "Scoala Europeana 2015".

Marti, 16 iunie 2015, o delegatie a Colegiului Silvic Transilvania Nasaud, format din profesoarele Gioconda Neamt, Gabriela Onul, elevul Bogdan Monita si insotita de reprezentantul ISJ BN, dl Ioan Ioja, a participat la ceremonia de decernare a titlului de "Scoala Europeana 2015", fiind a 8-a unitate de invatamant, in ordinea punctajului. La aceasta competitie ne-am prezentat cu un portofoliu de 15 proiecte si activitati de cooperare internationala derulate in ultimii 3 ani, prin diverse finantari nerambursabile, dintre care amintim Programul Erasmus +, Programul Tineret in actiune, POS-DRU, Fondul ONG etc.

Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu, a premiat, prin reprezentantii sai,  cele 60 de unitati de invatamant preuniversitar desemnate castigatoare la a XII-a editie a Competitiei Nationale "Scoala Europeana". Festivitatea de decernare a premiilor s-a desfasurat la Palatul Parlamentului (Sala Spiru Haret), cu incepere de la ora 13:00, fiind prezente oficialitati din guvern si parlament si senat. Dna Ecaterina Andronescu a oferit Diplome de Excelenta fiecarei scoli participante.

La editia din acest an s-au inscris 115 unitati de invatamant preuniversitar din 35 de judete si din municipiul Bucuresti. Fiecare scoala castigatoare a primit certificatul "Scoala Europeana - 2015" si un premiu in valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat exclusiv pentru dotari. Decizia privind bunurile ce urmeaza a fi achizitionate apartine conducerii fiecarei unitati scolare. Certificatul are o valabilitate de trei ani, dupa care scoala trebuie sa concureze din nou pentru a-l obtine. In acest sens, trebuie sa dezvolte noi proiecte de parteneriat cu scoli din Uniunea Europeana, iar managementul trebuie sa fie unul de calitate, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educatiei. Pentru noi este cel de-al doilea premiu pe care il obtinem consecutiv, fiind un imbold de continuare a demersurilor internationale pe care le derulam la nivelul scolii. De asemenea, acest premiu vine ca o recunoastere a eforturilor pe care scoala le depune pentru imbunatatirea conditiilor de studiu asigurate elevilor si preocuparea constanta a cadrelor didactice de la Colegiul Silvic Transilvania Nasaud pentru performanta.

 

Competitia Nationala "Scoala Europeana" (an de lansare: 2004) se adreseaza tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar implicate in activitati/programe/proiecte europene din domeniul educatiei si formarii profesionale si consta in evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectat in documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitatile derulate in cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizationale si a ethosului scolii.

Evaluarea candidaturilor scolilor inscrise s-a realizat pe baza urmatoarelor criterii: coerenta activitatilor derulate in cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generala a institutiei scolare, integrarea activitatilor derulate in cadrul proiectelor/programelor comunitare in programul curent al scolii, performantele scolare reflectate in rezultatele elevilor la examenele nationale, olimpiade si concursuri scolare, asigurarea egalitatii de sanse, continuitate si constanta in derularea de activitati/proiecte/programe comunitare, strategie si modalitati de implementare si evaluare, strategie si modalitati de valorizare (diseminare si exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educatiei prin activitatile de cooperare europeana si calitatea documentelor de candidatura (documentele manageriale din perioada 2012-2015, formularul de candidatura si portofoliul ilustrativ).

Rezultatele complete sunt publicate pe pagina oficiala a Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

http://www.edu.ro/index.php/articles/c903/

   Dir. prof. ONUL Gavril.

 

 

0 comentarii2737 vizualizări17 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0