Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 02 Iunie 2020 - 10738 vizitatori azi
COPILARIE PENTRU DEMOCRATIE - proiect pentru elevii bistriteni, finantat de CJBN

Luni, 29 iunie 2015, a avut loc Festivitatea de deschidere a proiectului "Copilarie pentru democratie",  proiect initiat de Asociatia  Parintilor "Scoala Generala Nr. 4 Bistrita" in parteneriat cu Administratia Parcului National Muntii Rodnei - Rezervatie a Biosferei (APNMR) si realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

Proiectul isi propune promovarea valorilor democratice si exersarea proceselor democratice in randul a 40 de elevi ai Scolii Gimnaziale Nr. 4 si ai altor scoli din orasul Bistrita, printre care Colegiul National "Andrei Muresanu", Colegiul National "Liviu Rebreanu", Liceul de Arte "Corneliu Baba" si are ca activitate centrala derularea taberei "Aventura intre izvoare", care se va desfasura in intervalul 27-31 iulie 2015 la Cabana "Intre izvoare" din Anies. ?Proiectul vizeaza, de asemenea, stimularea spiritului voluntariatului in randul tinerilor, prin implicarea voluntara echipei de reporteri de liceu a ziarului CNAMonline.

In jurul orei 18.00, in incinta Salii Festive a Scolii Gimnaziale Nr. 4 din Bistrita-Nasaud, copiii care vor participa in aceasta tabara au fost prezenti alaturi de parintii lor pentru a li se comumica toate detaliile care vizeaza tabara. 

Printre activitatile taberei se numara: activitati de socializare, jocuri,?trasee montane, recunoasterea florei si faunei, tehnici de supravietuire, masuri de siguranta elementare si adecvarea conduitei la drumetia montana, club de lectura, cursuri de prim-ajutor legate de drumetia montana, ?trasure hunt - concurs cu probe in limba engleza, ?demonstratii salvamont, reguli de supravietuire, ?jocuri sportive, concursuri pe echipe si individual pe tema fair-play, jurnalism: implicare civica, exercitii democratice - exercitarea drepturilor si libertatilor; scrierea de reporteje, articole, anchete, surprize...

Conferinta a fost deschisa de coordonatorul proiectului, profesoara de limba si literatura romana Aurelia Hiruta de la Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita, care este si membru fondator al asociatiei. La festivitate au fost prezenti si membrii echipei de proiect profesoara de educatie fizica si sport: Tomina Petrescu, profesoara de limba engleza: Monica Strugar, medicul specialist in Medicina de Familie: Encean Ioana, bibliotecara: Nicoleta Butuza.

Dupa o scurta prezentarea a echipei, fiecare parinte a primit diverse documente prin intermediul carora vor afla mai multe despre toata aceasta activitate. Spre final, parintii au parasit sala, o noua intalnire urmand a avea loc joi, insa de aceasta data copiii vor fi prezenti fara parinti, pentru a realiza benerul taberei, sigla si afisele de promovare a activitatilor  proiectului.


Vlad Moldovan-reporter de liceu.

0 comentarii2779 vizualizări08 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0