Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 10208 vizitatori azi
"Creatori de viitor - Champions United 2015".

Peste 100 de liceeni exceptionali din Romania si-au dat intalnire intre 17-23 iulie in Capitala Europeana a Tineretului, Cluj-Napoca. In perioada 17-23 iulie 2015 a avut loc in Cluj Napoca unul din cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performante deosebite din tara noastra, "Creatori de Viitor - Champions United". Proiectul a reunit peste 100 de elevi de liceu cu performante deosebite in educatie, cultura, sport si leadership scolar, precum si o serie de mentori si invitati speciali. "Creatori de Viitor" este un program organizat de Asociatia 11even din Cluj Napoca, iar pentru proiectul "Champions United" si-au adus contributia Universitatea Babes Bolyai, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Ministerul Educatiei Nationale, alaturi de o serie de parteneri institutionali, parteneri corporate si media. Participarea liceenilor selectati a fost gratuita, iar acest lucru se datoreaza in cea mai mare masura sustinerii oferita de partenerul principal al proiectului, Kaufland Romania.

 Pe parcursul "Champions United"  participantii au avut parte de o agenda foarte interesanta, care a combinat activitati de dezvoltare personala cu diverse jocuri de team buiding si socializare. Punctul central al proiectului a fost reprezentat de competitia de proiecte "Viziunea pentru Educatie - 2025", competitie la care au luat parte toti participantii impartiti in 4 echipe. Fiecare echipa a fost coordonata de cei 4 mentori invitati cu aceasta ocazie: Dna. Simona Bernat (formator si profesor), Dl. Solomon Marcus (academician), Dl. Adrian Iordache (manager implicat in educatie) si Dl. Serban Iosifescu (director ARACIP). Competitia a fost foarte provocatoare, iar participantii si-au dezvoltat astfel abilitati de munca in echipa, de gandire strategica si creativitate.

 Pe parcursul celorlalte zile, participantii au beneficiat de prezenta a alti 18 invitati si mentori care au sustinut sesiuni de training pe diverse teme, feedback-ul fiind unul excelent din partea tuturor. Printre sesiunile organizate putem aminti: "Innovation Labs" oferit de Google Romania, "Hackathon" oferit de Arobs sau ziua dedicata subiectelor "Finante & Antreprenoriat" oferita de BCR Romania. Printre mentorii si invitatii speciali s-au regasit: Alexandru Farcas (antreprenor si investitor), Gabriel Boada (director national de vanzari Renania), Marius Simion (fondator NLP Mania), Philipp Kandal (GM Telenav Europa) sau Bianca Muntean (director ARIES).

 Participantii si-au dezvoltat pe parcursul proiectului simtul de apartenenta la un grup de elita, la un grup cu aspiratii inalte, fapt ce i-a ajutat sa se integreze si sa se automotiveze in a excela in fiecare zi si in fiecare activitate. Serile in echipa, imnul taberei, seara de pizza si film in aer liber, sau prezentarea proiectelor in cadrul "Galei Performantei in Educatie" au reprezentat momente cu adevarat speciale. Toti elevii au primit un certificat de apreciere ca absolventi ai celei de a doua generatii de "Creatori de viitor", precum si cadouri din partea sponsorilor. Totodata, toti participantii pot beneficia in perioada urmatoare de 3 pana la 6 luni de mentoring&coaching cu unul dintre mentori.

 Unul dintre cele mai frumoase momente ale proiectului a fost "Gala Performantei in Educatie", eveniment derulat in seara zilei de 22 iulie pe platoul Centrului Casino din Parcul Central Cluj-Napoca. A fost o seara incarcata de emotie, presarata cu discursuri emotionante, cu prezentari ale proiectelor privind "Viziunea pentru Educatie 2025", cu vizionarea in premiera a filmului "Champions United" si incheiata cu oferirea a zeci de premii participantilor.

  Programul "Creatori de viitor" este derulat de Asociatia 11even din Cluj Napoca. Finantarea proiectului "Champions United" s-a realizat prin intermediul unor sponsori privati, printre cele mai importante contributii apartinand companiilor Kaufland, Renania, DPD, BCR, Green Cube, EBS, precum si Primariei Cluj-Napoca. Au existat si sustineri locale care au acoperit partial participarea acestor elevi deosebiti in cadrul acestui proiect, astfel: echipa din judetul Bacau a fost sustinuta de Asociatia Hai sa Facem, cea din judetul Cluj de compania Telenav, cea din judetul Iasi de compania Coseli, cea din Salaj de Fibrex, iar cea din judetul Bihor de catre Fundatia Comunitara Oradea.

 

Despre Asociatia 11even:

 Organizam o serie de evenimente care au ca tema dezvoltarea personala, precum si evenimente sportive de amploare.  In acest an, organizam, printre altele, in 11 orase din Romania seria de evenimente 11even Experiences (www.elevenevents.ro). In 2012 am demarat seria de evenimente Family Olympics, serie care, incepand cu acest an, poarta numele Festivalul Bucurie in Miscare. Implementam programe de strangere de fonduri denumite "O poza implineste vise" si evenimente personalizabile pentru companii denumite Sport&Fun Day. Am organizat doua editii ale evenimentului de strangere de fonduri Golf Community Challenge.

 Mai multe informatii si imagini referitoare la Programul "Creatori de viitor" se pot gasi la www.creatorideviitor.ro sau pe pagina noastra de Facebook, https://www.facebook.com/pages/Creatori-de-viitor

 

 

Despre "Creatori de viitor":

 "Creatorii de viitor" sunt tineri exceptionali, selectati in fiecare comunitate pe baza unor parametri de performanta in unul din urmatoarele domenii:

a. Educational (olimpici internationali sau nationali, premianti in diverse concursuri educationale internationale sau nationale);
b. Cultural (castigatori de premii internationale sau nationale in proiecte sau concursuri de teatru, muzica, dans etc).

c. Sportiv (castigatori de cupe, medalii si premii nationale si internationale in competitii sportive diverse, atat individuale cat si de echipa);
d. Leadership scolar (punere in practica a unei idei de antreprenoriat sau implicare deosebita in voluntariat si programe sociale).

 Programul a fost lansat in 2014 si a reunit pana in prezent peste 200 de liceeni de top din peste 24 de judete din Romania.

 Pentru informatii suplimentare despre programele Asociatiei 11even va invitam sa accesati site-ul nostru la adresa www.11even.ro.

 

Diana Mesaros

Coordonator PR

Mobil: 0744 833 370

Email: diana@11even.ro

0 comentarii3185 vizualizări29 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0