Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 27754 vizitatori azi
"Magura Ilvei: Ajutor pentru copiii ajunsi in restriste in Ucraina".

In cadrul proiectului de voluntariat "LIIS4U: Solidari cu cei de langa noi! - 112 pentru Ucraina", derulat de 24 de elevi de la Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil" din Iasi si coordonat de prof. Daniela Anghelescu si prof Anamaria Ghiban, se desfasoara zilele acestea (18 - 22 august) o activitate la Magura Ilvei. Aici, in pateneriat cu Asociatia "Vasile Voiculescu" care, la randul ei, deruleaza un program umanitar pentru familii de refugiati ucraineni, o parte dintre elevii implicati in proiectul initiat de Liceul Teoretic de Informatica contribuie la amenajarea unor gospodarii ce vor gazdui, incepand din luna septembrie, familii de refugiati provenind din zona de conflict din Ucraina.

 Proiectul elevilor de la "Grigore Moisil" isi gaseste un numitor comun cu cel al Asociatiei "Vasile Voiculescu", intitulat "Magura Ilvei: Ajutor pentru copiii ajunsi in restriste in Ucraina", coordonat de catre domnul Leonida Pop, presedintele acesteia. Constientizand necesitatea solidarizarii cu cei aflati in situatii defavorizate, tinerii ieseni dau astfel o mana de ajutor la integrarea ucrainenilor in comunitatea de la Magura Ilvei prin renovarea a doua case oferite de oameni inimosi si cu sustinerea autoritatilor locale, urmand ca inaintea inceperii anului scolar sa revina si cu ajutoare materiale pentru copiii familiilor de ucraineni (rechizite, un fond de carte romaneasca etc.).

 Tot in scop caritabil, elevii Liceului Teoretic de Informatica "Grigore Moisil" isi propun, ca in cadrul aceluiasi proiect, inscris in competitia Euroscola 2015, sa organizeze in perioada urmatoare activitati sportive si culturale in parteneriat cu mai multe institutii si organizatii iesene. Aceste activitati urmaresc atat oferirea de ajutor concret categoriei defavorizate vizate de proiect, cat si sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanta solidarizarii cu cei aflati in nevoie, in contextul desemnari de catre Uniunea Europeana a anului 2015 drept Anul european pentru dezvoltare.

 

 

Prof.dr. Anamaria Ghiban

Liceul de Informatica "Grigore Moisil", Iasi

tel. +40742 251688

 anamariaghiban@yahoo.fr

 anamariaghiban.blogspot.ro

0 comentarii4123 vizualizări20 august 2015
rss 2.0
rss 2.0