Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 31 Mai 2020 - 2172 vizitatori azi
Elevii - "Ministrii pentru o zi".

Consiliul National al Elevilor organizeaza in aceasta perioada a doua editie a proiectului national "Ministru pentru o zi. Antrenand 9 ministere ca parteneri, proiectul are ca scop o mai buna constientizare a atributiunilor si responsabilitatilor pe care un lider implicat la nivel national le are, cat si diminuarea barierelor ce pot aparea intre elevi si mediul decizional.

Astfel,elevii din sistemul preuniversitar au oportunitatea de a-si depune candidatura pe platforma Waterfall Edu (www.Wedu.ro) pana la data de 30 august, urmand ca in perioada urmatoare o comisie mixta sa evalueze proiectele candidatilor. In a doua decada a lunii septembrie, cei 9 Ministrii pentru o zi ii vor dubla pe actualii guvernanti, reusind astfel sa isi contureze o noua perspectiva asupra sistemului politico-administrativ din Romania.
Ministerele care s-au alaturat celei de a doua editii a proiectului "Ministru pentru o zi" sunt Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Ministerul pentru Dialog Social si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Prin implementarea acestui proiect, Consiliul Elevilor doreste sa realizeze o consolidare a pozitiei sale de for consultativ in cadrul invatamantului din Romania, aratandu-si totodata suportul pentru forurile decizionale la nivel national. 

 

 

Secretariatul Departamentrului de Educatie si Comunicare (Relatii Externe):

Eusebiu-Mihail TUDOROIU
tel.: 0736 161 926
e-mail: tudoroiu.eusebiu.mihail@gmail.com

Presedintele Consiliului National al Elevilor:
Horia ONITA
tel: 0748 880 910
e-mail: horiaonita@yahoo.com

0 comentarii2716 vizualizări23 august 2015
rss 2.0
rss 2.0