Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 26826 vizitatori azi
Elevii au reusit sa convinga Ministerul Educatiei de importanta acordarii manualelor gratuite.

Datorita discutiilor purtate, in ultimele doua saptamani, de catre reprezentantii Consiliului National al Elevilor (CNE) si ai Asociatiei Elevilor din Constanta (AEC), cu cei ai Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS), in data de 28.08. a.c., in cadrul unei emisiuni televizate, domnul Sorin-Mihai Cimpeanu, ministrul educatiei, a declarat ca in aceasta toamna vor beneficia de manuale si elevii din clasele a XI-a si a XII-a, pentru prima data de la intrarea in vigoare a Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011.
CNE si AEC il felicita public pe domnul ministru Sorin-Mihai Cimpeanu pentru interesul manifestat fata de respectarea drepturilor legitime ale elevilor, cum ar fi cel la manuale gratuite pe tot parcursul invatamantului de stat, contrar predecesorilor sai de la conducere  ministerului care au refuzat sa respecte legea si au ignorat doleantele elevilor.
In perioada urmatoarea, reprezentantii CNE si AEC se vor intalni cu reprezentatii MECS pentru a discuta despre modul in care se vor aplica prevederile legii, astfel incat elevilor sa le si puna in aplicare acest drept cat de repede posibil. De asemenea, vom solicita reprezentantilor ministerului educatiei alocarea sumei necesare pentru achizitionarea manualelor aferente anului scolar viitor, in Legea bugetului de stat pentru anul 2016.
 
"Faptul ca dupa patru ani de cand Legea Educatiei nr. 1/2011 e in vigoare ne aflam in situatia in care Ministerul recunoaste si incepe demersurile de a respecta dreptul elevilor de clasele a XI-a si a XII-a de a beneficia de manuale gratuite este laudabil pentru actualul ministru si de condamnat  pentru fostele mandate. Important din acest moment e sa identificam mecanismele prin care vor ajunge manualele la elevi si speram ca Ministerul Educatiei sa finanteze cu o suma corespunzatoare pentru acest an scolar, iar anul viitor sa garanteze manuale gratuite pentru toti elevii si toate materiile de studiu. Felicitam Ministerul Educatiei pentru ca a initiat acest demers normal si asteptat de mult timp." a declarat presedintele Consiliului National al Elevilor, Horia-Serban Onita.

0 comentarii2975 vizualizări30 august 2015
rss 2.0
rss 2.0