Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 11234 vizitatori azi
Centrul de Documentare si Informare al C.N. "Andrei Muresanu" a aniversat 15 ani de existenta.

Marti, 15 decembrie 2015 Centrul de Documentare si Informare al Colegiului National "Andrei Muresanu" Bistrita  a aniversat  15 ani de existenta. Cu aceasta ocazie, toate activitatile din perioada 14-18 decembrie derulate in acest spatiu au fost dedicate CDI - ului.

Incepand cu ora 14:00, profesoara Lucia Orehov, cea care, prin munca voluntara si multa dedicatie a initiat CDI-ul, a prezentat istoria si activitatea Centrului de Documentare si Informare, incepand cu anul 2000. Au fost prezenti voluntari de la asociatia Aripi de Copil, Iuliana Vlad, directoarea Colegiului National "Andrei Muresanu", Irina Matei, director adjunct, prof. Iuliana Moldovan, profesor metodist al CCD in anul 2000, prof. Crina Peter - director educativ al CNAM, prof. Viorica Cira, prof. Aurelia Hiruta, Carmen Iancu jurnalist si om de radio, prof. Cristina Iurisniti. Pentru inceput profesoara Viorica Cira a prezentat importanta voluntariatului, vorbind elevilor despre activitatea sa de voluntariat in cadrul Asociatiei Rotary Bistrita Nosa, despre sansa oferita elevilor olimpici din CNAM si din alte scoli din judet de a lua parte la o tabara in Muntii Rodnei, ocazie cu care si trei reporteri de liceu au exersat voluntariatul.

Cei prezenti au vizionat un filmulet de prezentare a CDI - ului cu care Colegiul National "Andrei Muresanu" a participat la un concurs, unde s-a clasat pe locul al doilea si o prezentare power point  pregatita  de bibliotecara Nicoleta Butuza. Directorul Iuliana Vlad a felicitat initiativa crearii unui spatiu multifunctional oferit pregatirii elevilor si actiunile de voluntariat care au avut ca rezultat o astfel de zona in perimetrul liceului.

Profesoara de limba si literatura romana Hiruta Aurelia a prezentat de asemenea activitatea reporterilor de liceu. Acestia au impartasit experientele traite in cadrul activitatilor de voluntariat si i-au primit cu bratele deschise pe noii membri ai echipei.  Carmen Iancu a sustinut si o lectie de realizare a emisiunilor radio, oferindu-le elevilor informatii despre ceea ce inseamna o transmisie radio.

  Nu in ultimul rand momentul a fost cu atat mai festiv cu cat echipa reporterilor de liceu a primit forte proaspete si propunerea de implicare nu numai in viata comunitatii prin reflectarea realitatii in texte jurnalistice, ci si prin actiuni de voluntariat in cadrul Asociatiei umanitare "Aripi de copil". In acest sens reprezentantele asociatiei, Cornelia Danciu si Alina Iclenzan au prezentat elevilor importanta voluntarierii si gravitatea cazurilor existente pentru rezolvare.


Nicoleta Vlonga si Irina Ratiu, reporteri de liceu

0 comentarii2751 vizualizări17 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0