Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 15102 vizitatori azi
"Mai aproape de Eminescu", 2016.

Au trecut opt ani de cand am initiat proiectul scolar "Mai aproape de Eminescu" si consider ca fiecare editie reprezinta pentru noi, elevii si profesorii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr.1 Bistrita, un prilej excelent de a arata cum ne putem apropia de Mihai Eminescu, cum sa-l omagiem pe "omul deplin al culturii romanesti". Si cum am putea altfel sa ne apropiem de marele nostru poet decat... citindu-l si recitindu-l. Intrand in biblioteca. Citindu-i opera, descoperind, analizand, construindu-ne imagini proprii, folosind cuvinte si expresii potrivite, recitand versuri, pictand... invatand, de fapt, sa locuim frumos in "Tara lui Eminescu".

Cu respect, cu mult drag l-am sarbatorit si in acest ianuarie pe Mihai Eminescu, la cei 166 de ani de la nasterea lui. Si nu am fost singuri; au venit la noi si alti locuitori ai "Tarii lui Eminescu"; ne-au aratat si ei cum il pretuiesc pe marele nostru poet dar, mai ales, cat sunt de frumosi, de sensibili, de talentati.

Ca si la editiile precedente, conducerea unitatii, prin d-na director Doris Imola Vass si d-na director adj. Mariana Georgeta Moldovan, ne-a asigurat conditii deosebite de desfasurare a evenimentului, astfel incat toti participantii (elevi, parinti, profesori, invitati) sa se bucure de aceasta sarbatoare. Din culisele pregatirilor: profesorii logopezi au exersat dictia, intonatia si gesturile micilor artisti-recitatori sau a manuitorilor de papusi; profesorii educatori au pregatit cu copiii lucrarile artistico-plastice inspirate din versurile eminesciene; apoi, confectionarea diplomelor si a ecusoanelor, pregatirea premiilor, activitatile de jurizare, organizarea expozitiei de carte, a aparaturii tehnice, a salii festive, etc. - practic, intreg personalul scolii a fost implicat in aceasta actiune. Pe langa prestatia copiilor, la programul artistic din acest an si-au adus contributia proprie si profesori din scoala, aplaudati "la scena deschisa" de micii spectatori.

Multumim oaspetilor si prietenilor nostri pentru darurile de suflet pe care ni le-au oferit cu pricepere si generozitate: elevilor clasei a IV-a D de la Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita, indrumati de catre d-na prof. Rodica Halmu - pentru medalionul literar-artistic prezentat (poezii din lirica eminesciana si din creatiile proprii, cantece, lucrari plastice); d-nei Corina Rus, pentru momentul muzical de mare sensibilitate; d-nului Remus Rus, de la AS-TV Bistrita.

Nu costruim statui, nu batem monede. Cautam, dupa puterile noastre, o cale sa fim mai aproape de Eminescu, de limba romana, de noi insine.

 

Prof. Teodora Popescu

0 comentarii2800 vizualizări15 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0