Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 01 Iunie 2020 - 16952 vizitatori azi
Mica Unire - 157 de ani! Sarbatoare la C.S.E.I. Nr.1 Bistrita.

"Unirea, Natiunea a facut-o!" (M. Kogalniceanu - 9 februarie 1863). Unirea Principatelor Romane, cunoscuta ca Mica Unire de la 24 Ianuarie (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezinta unificarea vechilor principate, Moldova si Tara Romaneasca, intr-un Principat unit sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Cu aceasta ocazie, la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr. 1 Bistrita, atat elevii cat si cadrele didactice ale scolii au pregatit momente deosebite. Astfel, s-a prezentat elevilor, de catre prof. Guia Emilia, evenimentele istorice care s-au derulat la aceea data, 24 Ianuarie 1859, dar si cele mai semnificative  momente din viata domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Elevii claselor a V-a A si a VI-a au prezentat sceneta "Mos Ioan Roata si Unirea", sub atenta indrumare a prof. Beltag Roxana si prof. Balan Adina. Pe parcursul intregii saptamani, elevii scolii au realizat lucrari artistico-plastice cu tema "Cuza si Unirea", lucrari ce au fost expuse pe holul scolii, responsabili pentru aceasta activitate fiind: prof. Beltag Roxana, prof. Patco Andrea, prof. Graur Voichita, prof. Guia Emilia, prof. Pop Ancuta, prof. Sipos Marcela si prof. Mare Maria.

In final, ca in fiecare an, in curtea scolii toti elevii, alaturi de cadre didactice, dar si de  director - prof. Vass Doris, dir. adj. Moldovan G. Mariana s-au prins in "Hora Unirii", o hora a bucuriei. Prin astfel de activitati ii invatam pe copii sa inteleaga ce este pacea, armonia si mandria de a fi roman.

 

Prof. Mare Ioana Maria

0 comentarii2520 vizualizări25 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0