Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 11886 vizitatori azi
Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Bistrita, a organizat miercuri, 27 ianuarie 2016, la Casa Memoriala "Andrei Muresanu", o activitate dedicata Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, printr-o lectie de istorie predata elevilor clasei a VII-a A, dar si cititorilor prezenti, de catre profesoara Simona Simioanca. In data de 27 ianuarie a fiecarui an omenirea comemoreaza victimele Holocaustului, peste 6 milioane de evrei si nu numai, cea mai mare tragedie a omenirii pusa la cale de A. Hitler, conducatorul Germaniei.

La 27 ianuarie 1945, cel mai mare lagar nazist de exterminare, de la Auschwitz-Birkenau, a fost eliberat de armata sovietica. Proiectiile filmelor "Auschwitz" (documentar) si "La vita è bella", urmate de dezbateri, sunt o marturie zguduitoare a ceea ce au insemnat cele mai ingrozitoare orori ale istoriei, care nu trebuie niciodata sa se mai repete.

 

Prof. Simona Simioanca Retegan

0 comentarii2499 vizualizări28 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0