Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 24 Octombrie 2020 - 5380 vizitatori azi
Play pentru Pictura Palatului Copiilor !

La finalul semestrului I, elevii cercului de pictura de la Palatul Copiilor Bistrita, coordonati de doamna profesoara Diana Morar, au organizat vernisajul expozitiei Cercului de Pictura si festivitatea de premiere a concursului "Play". Initiatorul acestei competitii mai altfel a fost unul dintre elevii performeri ai acestui cerc, David Pop, care ne marturiseste: "M-am gandit ca generatia copiilor din zilele noastre este foarte atrasa de jocuri video si de ce sa nu combinam doua dintre lucrurile preferate ale copiilor care vin la pictura - unul fiind imaginatia, celalalt atractia lor pentru aceste jocuri. Am ramas uimit cand am vazut cati copii au participat".

            Festivitatea de premiere a avut loc in incinta cercului de pictura, participand la ea cu emotii si interes, copii, artisti si colegi de la alte cercuri, parinti, bunici, alti apropiati, cadre didactice, jurnalisti in devenire. In cadrul acesteia, au fost purtate discutii pe marginea lucrarilor expuse, iar castigatorii au fost recompensati cu diplome.

            I-am supus pe micii artisti unui interviu ad-hoc, iar raspunsurile lor spontane ne-au incantat. Va prezentam cativa protagonisti si va impartasim cateva dintre gandurile lor: Roxana Mihaela Pascan, 5 ani - "Simt sa pictez fluturasi. De ce pictez?! Asa imi place mie sa pictez. Cand sunt fericita pictez: fluturasi si ingerasi."; Tarja Angyalosi, 11 ani - "Imi las imaginatia sa zboare, imi ocup timpul si gandurile. Imi place sa pictez flori, mai ales atunci cand sunt trista". Un gand pentru cei care vin sa vada expozitia: "E bine sa fii ganditor!"; Alexia Dohotari, 9 ani - "Cand pictez, ma simt foarte bine, ma descarc pe foaie. Imi place sa pictez de cand eram mica si ador sa pictez peisaje si personaje. Un gand pentru cei ce vor veni: "Sa isi urmeze visul si, daca le place pictura, sa vina la Palat!"; Malina Moldovan, 7 ani - "Pictura ma face sa simt culoarea, ma face fericita. Imi place sa pictez animalute si le urez tuturor sa fie sanatosi!"; Bianca Tabara - 11 ani "Sunt pasionata de pictura, pentru ca ma ajuta sa imi imaginez viitorul. Imi place sa desenez portrete. Pictez oricand si sper ca oamenilor sa le placa expozitia."; Bogdan Tabara - 7 ani - "Imi place sa desenez portrete pentru ca ma umplu de bucurie. Desenez tot timpul, dar mai ales cand sunt suparat."

            Doamna profesoara Diana Morar, coordonatoarea concursului a fost foarte implicata. I-am cerut parerea, cu privire la eveniment: "Scopul vernisajului a fost marcarea activitatii cercului din primul semestru, sublinierea celor mai importante directii si tematici abordate. Expozitia este frumoasa, arata activitatea si munca elevilor de la toate grupele de varsta, de la 5 la 18 ani, organizata in aproximativ sase specializari. Aici, copiii invata tehnicile traditionale de pictura pe lemn si pe sticla. Copiii sunt incurajati sa isi asculte propriile idei, sa aiba incredere in ei si sa se dezvolte in propria directie".

            Tema concursului a constat in realizarea a trei personaje originale, inspirate din jocurile video, insotite de o poveste proprie, scrisa. Castigatorii sunt: la ciclul primar: Premiul I - Teodora Zara, Premiul II - Radu Petringel, Premiul III - Alexia Dohotari si Mentiune - Alexia Nemes; la gimnaziu: Premiul I - David Pop, Premiul II - Mihai Voica, iar la liceu: Premiul I - Stefania Bodescu si Premiul II - Eusebiu Floas.

            Le dorim micilor si marilor artisti un drum cu tinta cat mai inalta in acest domeniu. Speram ca vor ajunge departe. Si... le transmitem sincere felicitari!!!

 

Alexandra Georgiana Balan, clasa a VIII-a,

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrita

0 comentarii4298 vizualizări06 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0