Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 29642 vizitatori azi
Festivitate de premiere la Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita.

Vineri, 6 mai 2016, la ora 13.00, in sala de sport a gimnaziului de la Colegiul National "Andrei Muresanu", Bistrita, a avut loc festivitatea de premiere a castigatorilor concursului "Scoala mea, a doua casa". Evenimentul s-a derulat in prezenta directorilor institutiei, Vlad Iuliana, Matei Irina si Antal Attila si a consilierului educativ Peter Crina, care au fost insotiti de presedinta Asociatiei de parinti a CNAM, Ratiu Dana si de profesorii coordonatoriai proiectuluiS: Pintiliescu Andreea, Morosan Lenuta si Strungar Monica.

Concursul a facut parte din proiectul educational cu acelasi titlu, proiect care s-a nascut din dorinta de a implica elevii gimnaziului "Andrei Muresanu" in infrumusetarea mediului scolar si care s-a derulat in perioada noiembrie 2015- mai 2016. Activitatile au avut ca scop principal valorificarea sferei emotionale si motivationale in formarea si educarea simtului estetic, care a ramas pe tot parcursul proiectului un punct de referinta in realizarea obiectivelor.

            S-a avut in vedere faptul ca implicandu-se in acest proiect la nivelul scolii, elevii isi vor perfectiona strategiile de comunicare, vor dezvolta relatii de colaborare si intrajutorare in cadrul grupului, iar alaturi de munca si invatatura, aceasta activitate de "divertisment" va fi o forma de autoexprimare a fiecarei clase. De aceea s-a mizat pe faptul ca "jocul didactic"solicita o gandire de tip problematic, elevii se intrec cu ei insisi, colaboreaza in cadrul unui grup, isi asuma responsabilitatea pentru actele proprii, concurand in acelasi timp cu un alt grup. S-a luat in considerare si faptul ca prin aceasta activitate educativa - nonformala, pot fi implicati si elevii timizi, care, de obicei, sunt mai putin activi in cadrul invatarii formale.

Asadar, realizarea acestui proiect a condus la implicarea si maturizarea elevilor in luarea deciziilor la nivelul unui colectiv. Ideile exprimate prin fapte au demonstrat ca "orice calatorie incepe cu un pas", iar caracterul se formeaza prin deprinderi si educatie.

Pentru stabilirea castigatorilor evaluarea s-a realizat pe baza unor criterii precise: sloganul clasei, aranjarea salii de clasa, monitorizarea comportamentului, aspectul estetic, util si curat al clasei. Pentru acordarea premiilor Asociatia parintilor a pus la dispozitia elevilor diplome si cadouri care sa contribuie la completarea dotarilor din salile de clasa.

Referitor la castigatori, directorul Iuliana Vlad a subliniat: "Rezultatele sunt pe masura efortului fiecarei clase de a se implica. Cei care s-au straduit constituie un imbold pentru ceilalti, care au ocazia sa se mobilizeze pe viitor. Proiectul va continua si anii urmatori, intrucat s-a pornit de la ideea de a se forma deprinderi corecte, de a intretine curatenia, de a forma in randul elevilor simtul estetic, de a cultiva gustul pentru frumos."

Directorul adjunct Irina Matei a adaugat: "Ne-am dorit ca prin initierea si derularea proiectului sa motivam elevii pentru pastrarea unui spatiu educational curat, atractiv si placut. Prin implicarea lor in pavoazarea salii de clasa prin eforturi proprii si punandu-si in practica ideile originale si ingenioase, elevii nostri au reusit sa transforme scoala in a doua casa. Altfel privesc, ingrijesc si pretuiesc acum lucrurile din jurul lor. Sunt mai creativi, mai responsabili si mai atenti si totul a primit acum o valoare sentimentala. Prin premiile acordate astazi cu ajutorul Asociatiei de parinti a CNAM am incercat sa dam valoare muncii lor, sa-i rasplatim si sa-i motivam pentru a avea la scoala un comportament civilizat si o tinuta decenta, iar scoala, salile de clasa in care invata sa le asigure linistea, confortul si o stare de spirit propice studiului."

Castigatorii concursului au fost elevii clasei a V-a C, care au fost secondati de clasa a VIII-a D, iar pe locul III situandu-se clasa a V-a D.


Prof. Aurelia Hiruta

0 comentarii4312 vizualizări08 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0