Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Mai 2020 - 8106 vizitatori azi
"Tinerii dezbat".

In perioada 21-22 mai a.c., se desfasoara la Miercurea Ciuc etapa regionala a concursului national de dezbateri educationale "Tinerii dezbat". Prin format si tematica, aceasta competitie invita profesorii alaturi de elevii lor intr-o experienta de invatare a argumentarii si de formare a gandirii critice, contribuind la formarea, dezvoltarea si exersarea atitidinilor social-civice democratice.

Temele de dezbatere de la aceasta etapa vor fi:

  • Educatia civica ar trebui sa fie materie obligatorie in programa scolara pentru liceu;
  • Ar trebui aplicate masuri de toleranta zero pentru actele de discriminare din scoli;
  • Drepturile copilului ar trebui sa fie obiect de studiu pentru toti elevii.

 Judetul Bistrita-Nasaud va fi reprezentat de 6 echipaje de la Colegiul National Liviu Rebreanu Bistrita, Liceul cu Program Sportiv Bistrita, Liceul de Muzica Tudor Jarda Bistrita, Colegiul National Petru Rares Beclean, Colegiul National George Cosbuc Nasaud si Liceul Radu Petrescu Prundu-Birgaului.

Concursul National "Tinerii Dezbat" - www.tineriidezbat.ro  este organizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, alaturi de partenerii sai - ARDOR (Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica), in parteneriat cu Romanian-American Foundation, reprezentanta UNICEF in Romania, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si Departamentul pentru Relatii Interetnice.

 

 

 Biroul de presa  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro

  Telefon: 0263 - 213.529

 

0 comentarii2457 vizualizări20 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0