Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Mai 2020 - 8536 vizitatori azi
Pregatim viitori salvatori.

Facultatea imbina practica cu teoria. De ce am afirma asa ceva in zilele noastre? Simplu! In cadrul cursului de Comunicare Publica, de la Facultatea de Stiinte Politice Administrative si ale Comunicarii, UBB, Cluj-Napoca, trei studente : Rosu Ioana, Mihes Alexandra si Sasmiresan Iulia, aflate sub indrumarea profesorului univ. dr. Razvan Chereches au demarat o campanie de informare si constientizare asupra importantei acoradii primului ajutor.  Aceasta a avut loc cu ajutorul Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud si bineinteles, cu ajutorul conducerii CNAM.

            Campania s-a desfasurat Joi, 26 mai, in sala mica de sport a  Colegiului National "Andrei Muresanu" unde au fost prezente trei clase, in numar de aproximativ 100 de elevi. Cu ajutorul echipajului medical format din: Moldovan Bogdan (asistent medical), Rinzis Ioana (asistent medical) si Toth Norberth (voluntar), elevii au invatat cum sa gestioneze situatiile critice. Acestia au avut posibilitatea  de a exersa manevrele de prim ajutor, pe un manechin si pe propiii colegi, sub atenta supraveghere a asistentilor medicali.

            Cercetand subiectul, aflam ca, in Romania, in fiecare zi aproximativ 23 de persoane sunt victime ale unor accidente. In general, majoritatea accidentelor grave se intampla in locuri publice, in trafic, acasa sau la serviciu, adica locuri in care victima este inconjurata de potentiali salvatori. Acestia insa, de cele mai multe ori, nu stiu sa acorde primul ajutor. In cazurile grave, cu fiecare minut care trece, sansele de supravietuire scad cu 10%. De aceea fetele si-au propus sa aujute cat mai multi liceeni sa devina viitori salvatori.

0 comentarii2758 vizualizări28 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0