Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Mai 2020 - 8322 vizitatori azi
Istoria sarbatorii de 1 Iunie.

Ziua internationala a copilului este sarbatorita in Romania si in alte aproximativ 50 de tari, la data de 1 iunie. De asemenea, o zi dedicata copilului este celebrata la date diferite in peste 100 de state. Sarbatorirea unei zile dedicate copilului a fost propusa in 1925, la Conferinta mondiala pentru bunastarea copiilor de la Geneva. Decizia instituirii unei zile pentru protectia copiilor a fost adoptata de catre Federatia Democratica Internationala a Femeilor, in cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfasurata la Moscova.

1 iunie ar putea fi zi libera, potrivit unui proiect de lege initiat de senatorul Rozalia Biro si deputatul Claudia Boghicevici. Propunerea legislativa modifica Codul Muncii si a fost depus la Senat de 85 de parlamentari de la toate partidele. Initiatorii afirma, in expunerea de motive a proiectului, ca timpul petrecut de parinti alaturi de copii reprezinta cea mai eficienta si simpla metoda de a forma si consolida o relatie sanatoasa copil-parinte. Proiectul se afla in consultare publica la Senat.

Mi se pare normal, daca nu sunt liberi si parintii nu are rost sa fie liberi copii!!!


 Totusi toti dascalii au grija ca aceasta zi sa fie una speciala pentru elevi, cel putin la invatamatul primar si la gimnaziu. Se organizeaza activitati in aer liber, desene pe asfalt, jocuri sportive, jocuri cu baloane, vizite, se discuta despre copilarie, fiecare gaseste ceva frumos de facut!

Mie, intamplator mi-a fost dat sa petrec 2 ore afara asa ca am putut observa multe activitati, specifice varstei. Dirigintii de la gimnaziu, pe langa urarile cuvenite, isi servesc elevii cu dulciuri, fac dezbateri pe aceasta tema, a copilariei. Fiind si eu cu clasa  a VI-a A in gradina, am vazut la cei mici o diversitate de activitati:unii adunau pietre si inconjurau un brad, cica faceau un zid, altii faceau baloane de sapun, o clasa a III -a, a servit o pizza si apoi s-au zbenguit in gradina. Ai mei s-au asezat la umbra unui copac si citeau sau scriau. Intr-o parte mai libera a curtii, doamna Nicoleta Toma supraveghea copii dansei, care desenau pe asfalt dupa ce in clasa au avut o frumoasa si interesanta discutie despre copilarie. La sfarsit copii au primit diplome pe care le fluturau fericiti!

Mesajul meu pentru parinti este: faceti tot posibilul sa fiti aproape de copiii dumnevoastra, straduiti-va sa-i cunoasteti, si mai copilariti-va din cand in cand.

 

 

Cu mare drag si respect,

 prof. Maria Pop, Sc. Gim. Nr. 1, Bistrita.

0 comentarii3136 vizualizări01 iunie 2016
rss 2.0
rss 2.0