Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 408 vizitatori azi
Elevii claselor a XII-a, de la C.N. "Andrei Muresanu" Bistrita, au intonat imnul absolventilor.

Joi, 2 iunie 2016, a avut loc festivitatea de absolvire a liceului pentru elevii clasei a XII-a de la Colegiul National "Andrei Muresanu", promotia 2015 - 2016. Activitatea a inceput la ora 15:00 cand liceenii au luat parte la ultima lor ora de dirigentie. Cu aceasta ocazie, elevii claselor a XI-a au decorat salile de clasa in moduri cat mai originale.

            Incepand cu ora 16:00, absolvetii CNAM au traversat Bulevardul Republicii insotiti de directorul adjunct, Antal Atilla si de directorul educativ Crina Peter. Pornind de la Colegiul National "Andrei Muresanu" si indreptandu-se spre Sala Polivalenta, pe pietonalul Liviu Rebreanu, ei au intonat imnul absolventilor "De Brevitate Vitae" cunoscut popular  "Gaudeamus igitur".  Profesorii, parintii si prietenii absolventilor au asteptat plini de emotie sosirea tinerilor, atmosfera fiind una de inalta tinuta.

            Evenimentul a debutat cu discursurile directorului Iuliana Vlad care a adresat absolventilor un indemn ca o ultima lectie de liceu: "Povestea voastra se incheie astazi, 2 iunie, 2016... Mai vrem sa va invatam ceva: sa nu tineti seama de timp decat pentru binefacerile sale, sa vedeti doar surasul soartei, neluand in seama privirile incruntate, sa va claditi vieti din clipe de lumina si de liniste. Indrazniti! Dati vietii ardoarea sufletului vostru! Nazuiti spre teluri inalte si incercati-va toate fortele pentru atingerea lor!"

Directorul adjunct, Antal Atilla, a urat , de asemenea absolventilor mult succes in viata, amintindu-le sloganul CNAM: "PER ASPERA AD ASTRA", urmand ca trei reprezentanti ai clasei a XII-a sa inmaneze cheia reprezentantilor clasei a XI-a. Mesaje emotionante de final au fost adresate, de asemenea, de catre cativa absolventi, cu care au rezonat colegii lor de clasa a XI-a, acestia punand in evidenta sentimentul de apartenenta la un grup, colectivul clasei, pe care elevii il dobandesc pe parcursul anilor de liceu, dar si frumusetea acestei perioade regasita in noile experiente.

Acestia si-au demonstrat inca o data talentul si inclinatiile artistice, evoluand sub atenta rigoarea coregrafica a profesoarei Camelia Toma, intr-un spectacol de final de etapa, care a reunit reprezentanti ai fiecarei clase de absolventi. "Orice inceput si sfarsit  merita trait cu arta. Spectacular. Altfel se confunda cu banalul cotidian." a declarat Camelia Toma.

            Au fost rasplatiti cu aplauze de cei prezenti si au fost inmanate diplome atat elevilor olimpici, care au adus mandrie scolii, cat si celor care au promovat imaginea colegiului implicandu-se in activitati extrascolare precum teatru, jurnalism, echipa de majorete, trupele de dans, trupa rock.

Un alt moment de mare incarcatura emotionala a fost premierea elevilor pe clase, acestia raspunzand pentru ultima data Prezent!  in calitate de liceeni. Dirigintii au facut prezenta, iar directorii Irina Matei si Antal Atilla au inmanat diplomele absolventilor. Solicitata de reporter sa-si exprime opinia asupra evenimentului, Irina Matei a subliniat: "Tinuta impecabila, organizarea de exceptie, atitudinea elevilor si a parintilor deopotriva, la care se adauga premiile atat de numeroase obtinute la olimpiadele scolare demonstreaza calitatea actului didactic din Colegiul National "Andrei Muresanu".

            La final, cei prezenti au oferit flori tinerilor, iar acestia au facut poze cu cei apropiati. Colaborarea cu autoritatile locale, organizarea intregii festivitati si atitudinea celor peste 1000 de persoane care au fost prezente la eveniment au facut din evenimentul de final de ciclu unul cu adevarat festiv. Directorul educativ Crina Peter a subliniat: "Consider momentul acesta o reusita pentru noi toti. Colegiul National "Andrei Muresanu" a dat dovada de o organizare impecabila: discret, frumos si cu bun gust totul a fost cu masura si de valoare. Atat publicul cat si elevii au dovedit respect reciproc si decenta. Suntem mandri cu o astfel de echipa. Mult succes tuturor!"


Nicoleta Vlonga, reporter de liceu la ziarul CNAMonline

0 comentarii4543 vizualizări03 iunie 2016
rss 2.0
rss 2.0