Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 18 Septembrie 2019 - 13212 vizitatori azi
Meteor plin de flori!

De curand,  ansamblul Meteor de la Palatul Copiilor Bistrita ne-a reprezentat cu succes in cadrul Festivalului National "Flori in Orasul Florilor" din Timisoara, organizat de Palatul Copiilor Timisoara. Coordonate de doamna profesoara Zina Morar, 11 fete din clasele IV-VI au intruchipat ingeri si flori. Miscarile originale, expresive ale fiecarei dansatoare au fost integrate intr-un dans tematic, lucru apreciat de juriu. Ansamblul a fost premiat cu locul I, iar elevele au fost fiecare medaliate.

            Acest premiu este extraordinar, deoarece este vorba de un festival cu traditie, "Flori in Orasul Florilor", ajuns la a XXV-a editie si este gazduit de formatia de aerobic si dans modern "Torent". Aceasta formatie aniverseaza 30 de ani de existenta, incoronati de pensionarea domnilor profesori coordonatori Grigorescu.

            Experienta a fost una favorabila si pentru protagonisti, dupa cum ne relateaza si cateva dansatoare: "Mi-a placut mult organizarea concursului, desfasurarea, juriul, titlul evenimentului...", Alexandra Kiss; "Au fost copii foarte talentati si cred ca datorita competitiei am evoluat  foarte mult atat noi cat si celelalte trupe...", Cristina Tiboca; "M-a impresionat gala, care s-a tinut intr-un parc foarte frumos. Erau multe flori si scena avea o marime spectaculoasa; aveai spatiu sa faci orice miscare lejer...", Iris F?redi, dar si doamna profesoara Zina Morar, care considera ca "a fost o experienta minunata", marturisindu-ne ca ar participa din nou cu placere la o competitie similara. Totodata, coregrafa noastra s-a bucurat de reintalnirea cu trupele timisorene si bucurestene, cu care se cunoaste inca de la prima editie.

            Concursul a avut loc pe spatioasa scena de la Casa Tineretului, iar premierea in Parcul Rozelor, unde ansamblul bistritean a primit aprecierea domnului Marcel Boscheller, presedintele juriului si maestru de balet la Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara. Premierea a fost insotita de un simpozion intitulat "Prezent, trecut si viitor la Scoala Afirmarii", unde doamna Zina Morar a intervenit cu lucrarea "Influenta dansului asupra comportamentului in societate".

            Tin sa felicit formatia Meteor pentru performanta deosebita si sper sa evolueze frumos in continuare in cadrul diverselor concursuri si festivaluri!

 

Ioana Ilinca Moldovan, clasa a IX-a

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrita.

0 comentarii2884 vizualizări09 iunie 2016
rss 2.0
rss 2.0