Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 12 Iulie 2020 - 1644 vizitatori azi
"O SANSA PENTRU VIITOR".

In perioada 22-24 iunie 2016, Liceul Tehnologic Lechinta si Liceul Tehnologic Forestier Bistrita au gazduit  seminariile de valorizare a rezultatelor proiectului "O SANSA PENTRU VIITOR- Servicii integrate pentru tineri aflati in situatie de risc intr-un Centru  Social Multifunctional". Proiectul -  initiat de Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita Nasaud, Liceul Tehnologic "Oltea Doamna" Dolhasca, Asociatia Consultantilor in Dezvoltare Comunitara Suceava si Jazzmontor AS Norvegia - a fost implementat cu sprijinul financiar al Programului R010 - CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala.

Proiectul a urmarit imbunatatirea situatiei tinerilor aflati in situatii de risc din regiunile NV si NE ale Romaniei, prin infiintarea a 4 Centre Sociale Multifunctionale si initierea unor servicii educationale si de sprijin, care sa faciliteze integrarea mai facila a acestora pe piata muncii.

In judetul Bistrita Nasaud, au fost infiintate 2 Centre Sociale Multifunctionale (CSM), in cadrul Liceului Tehnologic Lechinta si Liceului Tehnologic Forestier Bistrita. In aceste Centre au fost organizate o serie de servicii educationale si de sprijin pentru 200 de tineri in situatii de risc, care, la final de proiect, au generat rezultate cantitative si calitative. Astfel, serviciile de formare profesionala au constat in cursuri de competente antreprenoriale lucrator in gospodarie agroturistica, manichiura-pedichiura;  cursuri de dezvoltare competente si abilitati: competente informatice si competente de comunicare in limba engleza; scoala de conducere auto.

Serviciile de educatie nonformala s-au organizat sub forma atelierelor de arta traditionala, sustinute de mesteri populari. 30 de tinere si-au insusit si dezvoltat tehnicile specifice artei traditionale in ateliere de Cusut margele, Pielarie, Tesatorie, Impletit nuiele.

Serviciile de consiliere profesionala si vocationala, sustinute de specialisti au avut drept rezultat dezvoltarea abilitatilor de viata pentru tineri, impreuna cu parintii si tutorii acestora. Organizarea cursurilor de formare profesionala pentru 25 de specialisti, alaturi de  dezvoltarea unei platforme de coaching si instruire online reprezinta alte rezultate generatoare de efecte calitative in randul beneficiarilor si ai comunitatii. Pentru constientizarea necesitatii educatiei in randul tinerilor aflati in situatii de risc s-au desfasurat campanii de informare si promovare a ideilor inovatoare ale proiectului in randul membrilor comunitatii. Insusirea unor metode inovative in munca cu tinerii s-a realizat in cadrul cursului de " Digital Storytelling", organizat de partenerul norvegian, la care au participat specialisti, voluntari, experti din cadrul proiectului.

Prin activitatile desfasurate, cei peste 600 de beneficiari ai proiectului, au avut oportunitatea de a-si imbogati experienta profesionala, de a-si insusi tehnici noi de invatare, de a exersa abilitati si deprinderi care le vor facilita insertia pe piata muncii la nivel local si regional.

 

Echipa de proiect

0 comentarii3248 vizualizări26 iunie 2016
rss 2.0
rss 2.0