Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 27074 vizitatori azi
EMOTII DE TOAMNA.

Chiar daca 15 septembrie nu mai este un reper pentru inceperea anului scolar la elevi, emotiile zilei precedente sunt aceleasi pentru parinti si elevi (pentru majoritatea!) Curtea scolii, desi foarte mare, a devenit aproape de neincaput. Unii pentru prima oara, oarecum speriati de asemenea multime, cautau din priviri o "doamna" care ii va lua sa-i duca in clasa! Am intrebat-o pe nepoata mea daca are emotii (cls. a II-a) si a spus ca "nuuuuu" dar cand si-a vazut colegii a podidit-o plansul!

       D.J-ul a verificat statia si echipa manageriala a scolii formata din director prof.  Mia Sigovan, dir.adj. prof. Anca Mihaiu, responsabil activitati educative prof. Anamaria Tofan, presedintele asociatiei parintilor prof. inv. primar Nicoleta Toma precum si domnul viceprimar Gelu Muthi, reprezentantul politiei, domnul Mihai Buta, si preotii Florentin Moldovan si Grigore Linul s-au prezentat in fata careului imens de elevi si parinti pentru a deschide festiv anul scolar. Festivitatea a fost orchestrata cu naturalete si dezinvoltura de doamna director Mia Sigovan. Trebuie sa precizez ca alaturi de aceasta echipa s-au aflat si cei sase olimpici nationali ai scolii!

   S-a inceput cu imnul tarii iar apoi preotii si domnul prof. de religie Florin Poienaru, au facut o rugaciune de binecuvantare pentru anul scolar care a inceput azi. Mi-am amintit cum ne spuneau bunicii si parintii: "totdeauna lucrul tau sa-l incepi cu Dumnezeu, unde-i el cu harul sau niciodata nu e greu". Au adresat apoi cuvinte frumoase, indemnuri, sfaturi, urari domnul viceprimar, doamna dir. adjunct, domnul Mihai Buta si doamna Nicoleta Toma. Toti s-au adresat elevilor, parintilor si dascalilor in egala masura pentru ca numai impreuna putem ramane scoala NR. 1 din BISTRITA si din judet!  La final, din boxe s-a revarsat imnul scolii, elevii claselor I- VIII au pornit spre clasele lor frumos pregatite de dascalii lor iar Doamna director a ramas sa repartizeze boboceii din clasele incepatoare. Imajinile sper sa exprime mai mult decat am facut-o eu in scris!

 

  Cu mare drag si respect,

prof. Maria POP, Sc. Gen. Nr. 1.

0 comentarii3339 vizualizări13 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0