Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 31056 vizitatori azi
Ghinionul poate fi prevenit! Fiti prevazatori!

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) s-a raliat initiativei derulata la nivel european, astfel incat, in fiecare zi de marti 13, organizeaza in toate judetele tarii "Ziua informarii Preventive". Desfasurate sub sloganul "Preveniti ghinionul", avand ca logo pisica neagra, activitatile informativ-educative ce vor avea loc cu aceasta ocazie, cu sprijinul E.ON Romania, urmaresc constientizarea cetatenilor asupra pericolelor la care se pot expune in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice tipurilor de situatii de urgenta. Cetateanul ramane veriga extrem de importanta in procesul de gestionare a situatiilor de urgenta. Rolul sau devine unul major prin insusirea si aplicarea informatiilor care vin din partea institutiilor abilitate, manifestand responsabilitate in relatiile cu familia, comunitatea si mediul inconjurator.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud va organiza cu aceasta ocazie, marti 13 septembrie, zi in care sarbatorim si Ziua Pompierilor din Romania, un Punct de Informare in Piata Centrala  din municipiul Bistrita, dar si in cadrul subunitatilor in contextul "Zilei Portilor Deschise", unde ofiteri si subofiteri din cadrul Inspectiei de Prevenire vor distribui pliante, brosuri, flyere si afise cuprinzand masuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situatii de urgenta. Aceasta activitate se adreseaza tuturor celor care vor vizita punctul de informare, pentru a le oferi modalitati de comportare inainte, in timpul si dupa producerea situatiilor de urgenta.  Tot in cadrul acestei activitati, va fi organizat un concurs pentru copii din domeniul situatiilor de urgenta, iar castigatorii vor fi premiati cu sapte rucsacuri oferite de catre E.ON Romania.

Anual, in Romania sunt inregistrate mii de incendii la locuinte. Pe langa pagubele imense, acestea produc si victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinte sunt cosul de fum defect sau necuratat, instalatii electrice defecte sau improvizate, fumatul si focul deschis si mijloacele de incalzire.

IGSU a incheiat, in anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON Romania, intitulat "Impreuna pentru siguranta", ale carui principale obiective constau in derularea unor campanii de informare menite sa constientizeze cetatenii asupra pericolelor la care se expun in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice situatiilor de urgenta, crearea comportamentului preventiv si atitudinii proactive in randul comunitatii in vederea reducerii semnificative a numarului victimelor.

In baza acestei colaborari, cei doi parteneri au implementat deja la nivel national campaniile "F.O.C - Flacarile Omoara Copii" si "R.I.S.C. - Renunta! Improvizatiile sunt Catastrofale" si, la finalul anului 2013, au initiat o noua actiune preventiva sub denumirea "R.I.S.C. - Siguranta NU e un joc de noroc!".

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA".

0 comentarii3311 vizualizări13 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0