Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 23 Septembrie 2019 - 10276 vizitatori azi
Prezentare de logo-uri la Colegiul Tehnic "INFOEL"

In 6 aprilie 2011, s-a incheiat a treia etapa a proiectului international TATU- Through Acting to Understanding cu alte cuvinte Sa invatam engleza prin teatru de la Colegiul Tehnic Infoel. In sala festiva a Colegiului in data de 07 martie a.c. a avut loc o prezentare de logo-uri, o emblema care sa defineasca cat mai bine activitatile proiectului. Aceasta activitate s-a desfasurat simultan in toate scolile din cele 6 tari implicate (Germania, Franta, Portugalia, Cehia, Turcia si Romania) iar castigatorii se vor face cunoscuti in curand.

La aceasta prezentare au participat atat elevi de clasa a IX-a, a X-a cat si a XI-a (Marius Butaciu, Lakatos Bianca, Pinzariu Denisa, Pop Alexandra, Rus Dana,Vas Robert,Cioanca Paul, Candale Andrei, Morar Razvan, Baciu Sorin, Kincses Cosmin).

 Prin aceste logo-uri elevii au incercat sa-si exprime cat mai bine viziunea  vis-à-vis de proiectul Comenius TATU. Ei au vorbit despre munca lor in limba engleza timp de un minut, unii cu discursul pregatit, altii cu multe idei, altii cu emotii, dar in final toti au reusit sa-si sustina opera. Logo-urile au fost diferite unele de altele ceea ce denota faptul ca in scoala exista resurse bogate de imaginatie si creativitate.

Primul logo a fost reprezentat sub forma unei imbinari foarte interesante a elementelor legate de actorie cum ar fi camere de filmat si masti ce reprezinta "fetele" teatrului .In cazul celui de-al doilea logo am incercat sa aflam informatii direct de la autor:"In opinia mea, logo-ul reprezinta o femeie imbricata cu o rochie lunga, pe care sunt imprimate steagurile tarilor participante in concurs. Femeia tine in mana doua masti care reprezinta "fetele" teatrului, deoarece de fiecare data cand esti pe scena iti asumi o alta identitate". In alt logo am descoperit spatele unei femei pe care era tatuat sloganul proiectului Comenius TATU iar in jurul ei se aflau cateva steaguri ale tarilor implicate in proiect.

Un  logo a fost realizat sub forma unui rebus format din cateva cuvinte a caror initiale formau numele proiectului (togheter, friendly, respect, community, graceful, pretty). Urmatorul logo forma o harta a Europei pe care erau reprezentate tarile membre ale proiectului Comenius TATU, asupra fiecarei tari aflandu-se cate un personaj reprezentativ. Au fost si lucrari inspirate de razboaie, una dintre ele fiind reprezentata de cativa soldati care incearca sa ridice un steag, autorul dorind  sa exprime faptul ca impreuna reusim sa realizam mai multe lucruri.

Am avut parte si de logo-uri care nu mai aveau nevoie de explicatii deoarece vorbeau de la sine iar cuvintele ar fi fost de prisos. In cadrul unor lucrari se regaseau si cateva slogane precum: "Distance brings us closer", "Unity in diversity", si " Having knowledge is good, know ing how to use is better").

Unele lucrari au fost prelucrate pe calculator iar altele au fost facute de mana dar toate au avut ceva specific si interesant. In concluzie fiecare autor are meritul sau  dar, doar unul va castiga aceasta competitie.

Lucrarile au fost expuse pana ieri, iar elevii din clasele a IX-a si a X-a au votat lucrarea care le-a placut cel mai mult. Voturile au fost secretizate intr-o urna si in urma numararii invingator a iesit logo-ul elevului Marius Butaciu din clasa a IX-a A pe care il felicitam pentru conceptul deosebit.

 

  Biroul de presa

  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro 

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

 

 

 

1 comentariu2555 vizualizări07 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0