Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 28 Martie 2024 - 14587
Provocarea toamnei pentru liceenii din Transilvania: Premiile CFA, editia a III-a.

Esti elev al unui liceu din Transilvania sau regiunea de N-V a Romaniei si iti plac provocarile ? Mediul francofon de afaceri iti lanseaza provocarea toamnei : "Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri" - editia a III-a. Liceenii din toata Transilvania sunt invitati sa participe la competitia scolara derulata in limba franceza: Premiile CFA, organizata de Cluburile Francofone de Afaceri din Cluj si din Sibiu, alaturi de o serie de parteneri institutionali si din mediul de afaceri. Competitia din aceasta editie aduce in atentia liceenilor trei domenii inovatoare : IT, ECOindustrie si sanatate.

Vizand provocarea si implicarea unui numar cat mai mare de elevi de liceu, competitia promoveaza performanta in educatie si francofonia in colegiile, liceele si scolile profesionale din Transilvania si regiunea de N-V a Romaniei.

Cine poate participa? Competitia se adreseaza elevilor de liceu (clasele IX-XII) din judetele: Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Timis.

Concursurile pentru cele trei domenii au loc simultan, conform calendarului de mai jos:

?          1 noiembrie 2016 - 16 decembrie 2016 : promovarea concursului Premiile CFA in cadrul liceelor din Transilvania si din regiunea N-V a Romaniei prin intermediul unor vizite

?          15 februarie 2017 : data limita de depunere a dosarelor

?          15 februarie - 13 martie 2017 - analizarea dosarelor inscrise de catre un juriu si deliberarea castigatorilor

?          13 martie 2017  - anuntarea castigatorilor

?          20 martie 2017 - Festivitatea de premiere

 

Care sunt subiectele concursului ?

?          IT : « Realizati un program permitand criptarea/decriptarea textelor scrise in limba franceza si codate in Largonji »

?          Sanatate : Inovatie pentru o viata sanatoasa

?          ECOindustrie : Imaginati-va un proiect industrial facand referire la: "ECOuzina: Nimic nu se pierde, totul se transforma"

Pentru detaliile prezentarilor va rugam sa accesati platforma dedicata concursului : www.premiilecfa.ro

 

Ce premii va asteapta ?

Pentru fiecare sectiune vor fi acordate trei premii pentru intregul grup dupa cum urmeaza :

?          Premiul I - 250 euro

?          Premiul II - 150 euro

?          Premiul III - 100 euro

Castigatorii sectiunii IT (premiile I, II, III) vor fi recompensati de catre Techsylvania prin oferirea de bilete la hackathoanele si conferinta programata pentru anul viitor.

De asemenea, vor mai fi acordate :

?          Premiul Liceului : acordat liceului cu cel mai mare numar de proiecte inscrise in concurs (materiale in valoare de 500 euro)        

?          Premiul Profesorului : acordat profesorilor implicati (coordonator si colaborator) in proiectul castigator al premiului I, II si III al fiecarei sectiuni, astfel : pentru profesorul coordonator al grupului, 50 euro si pentru profesorul colaborator al grupului, 50 euro.

?          Premii de participare : acordate tuturor elevilor si profesorilor implicati in acest demers

 Din judetul Bistrita-Nasaud participa Colegiul National Liviu Rebreanu Bistrita, Colegiul National Andrei Muresanu Bistrita, Colegiul Tehnic INFOEL Bistrita, Colegiul National Petru Rares Beclean si Colegiul National George Cosbuc Nasaud.

 Sustinatorii Premiilor CFA, editia III: Atracore, Energom, Famatech, Michelin, NTN-SNR, Fundatia POLISANO, Pfeiffer Vacuum, Emerson, Schenider Electric, Khar&Partners

Parteneri media: RFI, ClujToday.ro, Transylvania Today.

 

 

 

0 comentarii2807 vizualizări27 octombrie 2016




rss 2.0
rss 2.0