Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 17362 vizitatori azi
Creativitate si inovare in predarea-invatarea Istoriei si a disciplinelor umaniste.

Asociatia Profesorilor de Istorie din Romania-filiala Bistrita-Nasaud (APIR-BN) are onoarea de a va invita la Simpozionul Creativitate si inovare in predarea-invatarea Istoriei si a disciplinelor umaniste

 Scopul actiunii: Dezbaterea unor problemelor de interes major privind predarea - invatarea Istoriei si a disciplinielor umaniste, a importantei promovarii valorilor si patrimoniului istoric local si national, in spiritul sustinerii egalitatii de sanse, a specificului traditional autentic local, a valorilor democratice europene si a dezvoltarii regionale comune, in educarea si formarea tinerei generatii.

Mod de realizare:

11 noiembrie 2016, ora 15-18, Hotel Metropolis, Simpozion international Creativitate si inovare in predarea-invatarea Istoriei si a disciplinelor umaniste, prilej cu care vor fi aduse in discutie probleme de interes major privind predarea si invatarea Istoriei si a disciplinelor umaniste, rolul si importanta studierii acestor discipline in scolile din Romania, importanta promovarii valorilor si a patrimoniului istoric local si national. Vor sustine comunicari in cadrul simpozionului:

 Ion Achiri, conf. univ. dr., directorul Centrului de Excelenta Didactica (C.E.D.) din cadrul Institutului de Stiinte ale Educatiei a Republicii Moldova;

 Serafima Roscovan, specialist principal-metodist C.E.D., I.S.E., Republica Moldova ;

 Iulia Pancu, directorul Directiei Invatamant a Raionului Ungheni, Republica Moldova ;

 Cristina Beschieru, director, Centrul de Excelenta, Ungheni, Republica Moldova;

Shi Jiaowang, Zhejiang University of Science and Technology, China

Vasile Duda, istoric de arta, director Liceul de Arte Plastice "Corenliu Baba" Bistrita

Gelu Iutis, conf. univ. dr., Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi

Calin Felezeu, prof. univ. dr., Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca

Coordonatorii proiectului: prof. Sular Igna - Claudiu, profesor de Istorie la Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita, prof. drd. Zbinca Anca - Loredana, profesor de discipline Socio-Umane la Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita si prof. Manea Angelo-Aurelian (inspector scolar) profesor de Istorie la Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita.

 In cadru simpozionului va avea loc lansarea cartii Voichita Stejerean, Vasile V. Filip, Popasuri si povesti din Piemontul Calimanilor - Eposul unui sat de munte din Bistrita-Nasaud: Budacul de Sus. Prezentarea cartii va fi realiata de catre Cosmina Timoce - Mocanu, doctor in Etnologie si cercetator principal in cadrul Institutului "Arhiva de Folclor a Academiei Romane" din Cluj-Napoca.

 

 

prof. Sular Igna - Claudiu, presedinte A.P.I.R. - B.N. 

 

0 comentarii4109 vizualizări11 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0