Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12790 vizitatori azi
Impreuna pentru pace cu elevii din Chiochis, Romuli si Clubul Copiilor din Beclean.

Intr- o lume zdrucinata de conflicte  si ura ne-am gasit timp sa punem la cale un parteneriat scolar cu puncte extreme ale judetului Bistrita-Nasaud  a carui prima actiune s-a desfasurat sambata, 19 noiembrie, cu prilejul Saptamanii Educatiei globale,  prioritatea fiind apelul la pacea mondiala. Saptamana Educatiei Globale a lansat pentru noi, elevi si profesori,  implinirea unui vis : sa fim impreuna indiferent de dimensiunea timpului si spatiului care ne desparte, dar in acelasi timp ne apropie mai mult ca niciodata.

Impreuna pentru pace este expresia ce caracterizeaza acesti minunati elevi ai Scolilor Gimnaziale  Romuli - Chiochis /Clubul Copiilor din Beclean si marinimoasele cadre didactice care se dedica trup si suflet nobilei meserii de dascal atat formal cat, mai ales, non-formal.

Am hoinarit prin locuri pline de poveste precum: triajul din Dej unde sunt pastrate adevarate comori pe sine, locomotive si vagoane regale; castelul Banffy numit si Versailles-ul Transilvaniei din perioada renascentista;  am strabatut cu indarjire si tenacitate cheile Turzii, uneori lipindu-ne de stancile reci, dar cu piscuri surazatoare in razele calde tomnatice; muzeul mineritului in sare din Turda.

Multumesc pe aceasta cale directorilor de institutii scolare partenere si colegilor mei, prof. Ratiu Daniel, prof. Moldovan Radu care m-au sprijinit in crearea unei amintiri ce va dainui cu drag in sufletele tuturor !


Prof. Abodi Melania- Susana.

 

 

0 comentarii4557 vizualizări23 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0