Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 31 Mai 2020 - 2846 vizitatori azi
Mentorul spiritual al Scolii mele.

De curand, in acest decembrie, s-a derulat o noua activitate din cadrul proiectului "Promoveaza-ti scoala!", inclus in CAEJ 2016, la pozitia 17, proiect initiat de Scoala Gimnaziala "Avram Iancu" si Inspectoratul Scolar Judetean, prin coordonatorii: inspector scolar Pavaluc Gal Eniko, director Andron Elena, profesoara Luca Alina si profesoara pentru invatamantul primar Muresan Sas Maria. 

            Prima etapa s-a derulat in iunie 2016, pe baza concursului "Scoala mea - un brand", ce a fost structurat pe trei sectiuni, precum: promovarea on-line, standuri ale institutiilor si un spectacol artistic cu momente din viata scolii.

            A doua etapa, derulata recent, a constat intr-un atelier de creatii literare si plastice (picturi, pasteluri, colaje, statuete etc.), sub denumirea de "Scoala mea poarta un nume". Elevii au realizat lucrari interesante despre mentorul spiritual al scolii proprii.

            Scolile Gimnaziale participante sunt: "Lucian Blaga", "Stefan cel Mare", "Avram Iancu" din Bistrita, "Mihai Eminescu" din Nasaud si Liceele: "Radu Petrescu" din Prundul Bargaului, "C. R. Vivu", Teaca, Liceul de Arte "Corneliu Baba", Liceul de muzica "Tudor Jarda", Colegiile Nationale "Andrei Muresanu", "Liviu Rebreanu", precum si Palatul Copiilor din Bistrita.

            S-a deschis activitatea prin cuvantul gazdelor, care au impartasit bucuria mobilizarii foarte bune a participantilor, iar trupa folk a scolii "Avram Iancu", coordonata de invatatoarea Lazar Adela, a sustinut un frumos moment muzical.

            Pe baza textul literar "Telefonul lui Andrei Muresanu", scris si lecturat de Daria Nemes, clasa a III-a, de la Colegiul National Andrei Muresanu, profesoara Ionela-Silvia Nusfelean a intarit nevoia de "raportare empatica, vie, creativa la mentorul spiritul", pe baza cunoasterii, prin "intrare in lumea ideilor lui".

            Dupa atelierul de lucru, a urmat prezentarea cat mai atractiva a produselor artistice, care vor colinda prin diverse spatii expozitionale si vor fi cuprinse intr-o brosura.

 

 

Carmen Rus, clasa a IX-a,

Jurnalism/ Palatul Copiilor , Bistrita.

0 comentarii5096 vizualizări13 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0