Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 17 Septembrie 2019 - 140 vizitatori azi
Reinnoirea conventiei de cooperare educativa dintre Academia din Besancon si Inspectoratul Scolar Judetean B-N.

Academia din Besançon si Inspectoratul Scolar Judetean din Bistrita-Nasaud au semnat impreuna in data de 17 noiembrie 2003 o conventie de cooperare educativa pe 3 ani. Numeroasele actiuni care au avut loc prin acest parteneriat au facut, din partea institutilor care au semnat,  obiectul unei evaluari ce incurajeaza reinnoirea si consolidarea sa.

In acest context, in luna aprilie 2011, Academia din Besançon in conformitate cu orientarile proiectului sau academic 2011-2014 si Inspectoratul Scolar Judetean din Bistrita Nasaud, in conformitate cu politica sa regionala, au reinnoit angajamentul, in scopul ameliorarii calitatii proiectului teritorial de educatie si de formare.

Municipalitatile din Besançon si din Bistrita sunt angajate din 1990 intr-o cooperare care asociaza  in stransa legatura actorii societatii civile, a carei oficializare a avut loc in 27 mai 1997 prin semnarea unui contract intre cele doua orase.

           Prin reinnoirea acestui angajament se doreste promovarea schimburilor la distanta si vizitele reciproce ale grupurilor de elevi si profesori care se incadreaza in invatamantul secundar, favorizarea plasarii studentilor originari din Bistrita, in unitatile scolare de la Academia din Besançon, candidati ai programului european Comenius, avand in planul de studiu si limba franceza.

           Un mare accent a fost pus pe incurajarea actiunilor de formare continua a profesorilor de o parte si de cealalta, si in particular primirea, in Academia de la Besançon, la stagii de formare de scurta durata, cu sprijinul Centrului de Lingvistica Aplicata al Universitatii din Franche-Comté, a profesorilor de limba franceza si de alte discipline non-lingvistice din liceele din Bistrita.

         Conventia a fost semnata de catre domnul Eric Martin, Rectorul Academiei din Besançon, Cancelarul Universitatilor, si domnul Vasile Marc, Inspector General de la Inspectoratul Scolar Judetean din Bistrita-Nasaud, reprezentat cu aceasta ocazie de doamna Simona Simionca, Inspector de specialitate.

  Biroul de presa

  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro 

  Telefon: 0263 - 213.529 (int. 120)

0 comentarii2086 vizualizări14 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0