Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 21422 vizitatori azi
Amprente de primavara.

Poate ca ne-ati zarit zilele trecute la activitatile de igienizare desfasurate in spatiul de joaca din Parcul Municipal Bistrita, langa padurea Codrisor sau pe malul raului. Eram foarte entuziasti si implicati in actiunea "Curatenia de primavara", campanie organizata de catre Primaria Municipiului Bistrita.

Stiam ca avem de indeplinit o misiune importanta si nu prea usoara: sa stergem "amprentele" urate de pe obrazul naturii. Am reusit sa curatam doar o mica parte din pet-urile, pungile, hartiile, mucurile de tigari, sticlele cu substante periculoase, deseurile electrice...aruncate in iarba, pe malul apei, in padure. Ne-am intristat cand am vazut, spre exemplu, baterii uzate imprastiate pe pamant, stiind foarte bine ca acestea contin substante extrem de toxice (cancerigene) care, odata ajunse in natura, contamineaza solul si panza freatica, afectand grav sanatatea noastra, a plantelor, a vietuitoarelor.

Poate ne-ati intalnit pe drum si ne-ati cunoscut; poate ati gasit in cutiile postale "fluturasii" cu mesajele noastre legate de colectarea selectiva a deseurilor electrice.

Daca nu ne-ati intalnit inca, va spunem ca noi suntem elevi la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 din Bistrita, ca suntem membri in Patrula de Reciclare si ca iubim natura.

Patrula de Reciclare este programul national de educatie de mediu al Asociatiei Romane pentru Reciclare - RoRec, derulat in unitatile de invatamant preuniversitar din Romania, cu sprijinul inspectoratelor scolare judetene, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale si sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Maria a Romaniei.

De sase ani incoace Patrula de Reciclare din scoala noastra desfasoara diverse actiuni de protejarea mediului inconjurator, incurajand colectarea selectiva a deseurilor electrice in comunitatea in care traim.

Dragi bistriteni, va rugam sa ne sprijiniti si acum in misiunea ecologica pe care ne-am asumat-o! Deveniti suporterii nostri si ai naturii sustinand acest proiect de responsabilitate sociala! Puteti face acest lucru debarasati-va gratuit si legal de toate deseurile electrice electronice si electrocasnice sunand la TelVerde 0800400800, serviciu gratuit de colectare la domiciliu/sediu, mentionand numele Patrulei de Reciclare de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 Bistrita. Puteti, de asemenea, sa completati formularul de reciclare online, accesand pagina www.patruladereciclare.ro sau, daca doriti, sa aduceti bateriile, becurile si alte deseuri  electrice si electrocasnice  mici chiar la punctul de colectare din scoala noastra de pe strada Alba Iulia Nr. 20 bis.

Dorim sa multumim pentru sprijin si implicare d-nei Zorica Morar de la Primaria Municipiului Bistrita, managerilor scolii, director prof. Doris Imola Vass, director adj. prof. Mariana Moldovan; profesorilor Susana Feier, Iulia Beches, Daniela Muscari, bibliotecar Cecilia Deac, de asemenea, d-nei Mina Nedelea - RoRec Bistrita, Agentiei pentru Protectia Mediului BN; tuturor prietenilor, colegilor, parintilor, vecinilor, firmelor care ne ajuta sa fim sanatosi, sa traim in armonie intr-un mediu curat.

Suntem toti in toate. Ne-am convins de acest lucru luand urma Primaverii in parc, la rau, in padure. Verde am descoperit. Si miros de floare. Si cant de zburatoare. Si... oameni buni care stiu cum sa curete "amprentele" poluante de pe obrazul naturii.

Sunt daruri pe care le punem bine, cu recunostinta, intr-un buzunar al sufletului. 

 

Profesor coordonator,

Teodora Popescu

0 comentarii4305 vizualizări07 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0