Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 01 Iunie 2020 - 16380 vizitatori azi
"SAMBATA EXPERIMENTELOR" la Facultatea de Fizica, UBB, Cluj-Napoca.

De 1 aprilie, nu a fost pacaleala ci chiar s-a desfasurat evenimentul  "SAMBATA EXPERIMENTELOR"  la Facultatea de Fizica, UBB, Cluj-Napoca. Am intocmit documentatia necesara,  am adunat 50 de elevi din clasele VI-VII si 5 profesoare si am pornit la drum. A fost putin dificil cu  alegerea elevilor pentru ca voiau mai multi sa vina si nu puteam sa-i iau pe toti si nici nu voiam sa supar pe cineva. Mi-a placut faptul ca au socializat pe autocar, au fost interesati  si curiosi de experimentele prezentate. Unul dintre cele mai curioase a fost plimbarea pe apa - o solutie concentrata de amidon. Le-am explicat ca trebuie sa mearga cat de repede pot si sa nu se opreasca. Un elev a fost foarte impresionat si mi-a spus: "mi-e teama ca spun o prostie (blasfemie a vrut poate) dar m-am simtit ca Isus cand a mers pe apa". Desigur ceea ce nu au stiut ei este ca viteza de deplasare ajuta la plutire. Cei care nu au avut incredere si s-au oprit s-au scufundat in solutie. In moll s-au descurcat singuri. Le-am acordat libertatea de a se descurca singuri, sa-si cumpere singuri mancarea care o vor, sa exploreze magazinele singuri si sa ajunga la locul fixat la o anumita ora. Noi, profesoarele am  mers mai repede in zona de intalnire pentru ai observa din timp. Ma bucur ca s-au descurcat si nu am avut nici cea mai mica problema. Nu stiu daca citeste cineva articolul acesta, dar mi-ar place sa-l citeasca parintii ca sa vada ca facem lucruri frumoase si interesante pe care elevii le apreciaza ca prea mult suntem criticati fara sa se stie ce inseamna sa lucrezi cu copii. Eu vreau doar sa prezint cateva pareri ale elevilor:

-        Mi-a placut foarte mult excursia. Pe autocar a fost o atmosfera placuta, la facultate am invatat lucruri noi si am facut experimente interesante. Ma bucur ca doamna profesoara a avut incredere in noi si ne-a lasat singuri prin moll;

-        Am ramas placut surprinsa. M-au uimit experimentele organizatede studenti si modul in care s-au desfasurat. Am fost surprinsa in special de experimentele cu gheata carbonica si de cel cu amidon concentrat, puteai pasi pe suprafata lui fara sa te scufunzi. Studentii au demonstrat ca adevarata magie este stiinta. Excursia nu s-a rezumat doar la vizita la  facultate, si drumul a fost presarat cu zambete , simtindu-ne bine alaturi de colegi. A fost una dintre cele mai palpitante excursii la care am participat;

-        Noi, cei care iubim fizica, am fost onorati de invitatia de a participa la acest eveniment. Tot ce am vazut la facultate m-a facut sa inteleg ca formulele pe care le scriem in caietele noastre prind contur in realitate, cu aplicatii deosebitein stiinta, tehnica sisocietate.

-        Excursia a fost foarte frumoasa si foarte interesanta incepand cu drumul si toate experimentele de la facultatea de fizica;

-        Aceasta excursie a fost super. Mi-a placut foarte mult. La Facultatea de Fizica am aflat multe lucruri noi si am facut experimente.Mi-a placut ca am "testat" toate experimentele facute de studentii facultatii. Mi-a placut ca am fost atat de liberi. Anul viitor vom avea prioritate la excursie si o sa fiu prima pe lista!

-        Mi-a placut extrem de mult si mi-as dori sa mai facem asemenea excursii.

-        A fost o excursie minunata si reusita. Drumul si experimentele au fost foarte frumoase. Ne-am distrat, am ras si ne-am jucat ca niste copii de 4-10 ani in parcul de langa benzinarie (la intoarcere).

-        Ce mi-a placut in excursia de la Cluj: drumul spre Cluj si inapoi, inclusiv oprirea la Dej; experimentele interesante de la facultate; profesoarele ne-au lasat liberi in moll; joaca din parcul de langa benzinarie, Dej.

-        Excursia a fost frumoasa. Drumul a fost super: am ras, am glumit, ne-am distrat. Experimentele au fost impresionante si mi-au placut mult. VA ROG SA MAI FACETI ASEMENEA EXCURSII!

 

 

Profesor Maria Pop. 

0 comentarii4788 vizualizări08 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0