Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 31 Mai 2020 - 12992 vizitatori azi
Schimb de experienta la Gradinita nr. 3 Bistrita.

Serbarea Zilei Europei a avut loc mai devreme la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita. Vineri, 05 mai 2017, institutia condusa de doamna prof. Muscari- Salvan Carmen a gazduit un schimb de experienta in cadrul proiectului educational "Colaborare si inovatie in gradinite prin intermediul proiectelor europene" desfasurat in parteneriat cu Gradinita cu Program Prelungit Nr. 1 din Singeorz-Bai, director prof. Vranau Daniela si Gradinita cu Program Normal Ilva Mare, director Vasies Anuta. Proiectul a fost gandit pentru a marca aniversarea a 30 de ani de proiecte europene in domeniul educatiei la nivelul Europei, 20 de ani de proiecte de succes in Romania, 10 ani de lansare a platformei eTwinning in tara noastra si 10 ani de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

            Cele 30 de cadre didactice invitate au fost primite de mici prescolari in costume populare cu paine si sare si au vizitat unitatea, bucurandu-se de un mic dans din partea prescolarilor. La Gradinita cu Program Normal Nr. 7 Bistrita, structura a Gradinitei nr. 3, invitatele, alaturi de doamna Crina Clapou, inspector scolar pentru educatie timpurie la ISJ BN si cele 20 de educatoare gazde, au asistat la prezentarea realizata de doamnna prof. Ionela Lazea a proiectului eTwinning intitulat "Small Scientists discovering the sky", proiect recompensat cu premiul I pentru invatamant prescolar la Premiile nationale eTwinning Romania 2016, apoi au vizitat expozitia cu produse finale ale proiectului.

            Fiecare participant la acest schimb de experienta a primit cate un exemplar al Revistei "In lumea Gradinitei 3", revista redactata de unitatea gazda si lansata la aniversarea a 40 de ani de activitate a gradinitei, care contine un articol despre proiectul european prezentat.

            Activitatea s-a incheiat prin organizarea unor ateliere educationale in care a fost discutata oportunitatea de dezvoltare institutionala a gradinitelor prin accesarea unor proiecte europene, Gradinita nr. 3 avand aceasta experienta in trecut prin proiectul Comenius "Du bestiaire européen à l écriture collective de contes" (2011-2013), dar si in prezent prin depunerea unei aplicatii pentru un parteneriat Erasmus+ KA2 in 2017 care sa continue proiectul eTwinning prezentat.

 

Inspector scolar educatie timpurie prof. Clapou Crina

Director prof. Muscari- Salvan Carmen

Prof. Ionela Camelia Lazea

Gradinita cu Program Prelungi Nr. 3 Bistrita  

0 comentarii5061 vizualizări05 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0