Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 02 Iunie 2020 - 9956 vizitatori azi
PREMIUL SCOLAR "NICOLAE VILCU".

Nu implinise inca 15 ani cand elevul Liceului Graniceresc Nasaudean, Nicolae Vilcu s-a decis sa devina inginer, indragind fizica si matematica, reusind sa dezvaluie secretul acestor stiinte atat de complexe. Are o stima deosebita fata de dascalii sai ce si-au iubit profesiunea si elevii, precum: Pavel Deleanu, Stefan Man si Gavril Tulai, dascali de exceptie ce depuneau  multa pasiune in pregatirea noastra. Ne determinau sa studiem continuu, sa intelegem bine disciplina si sa o indragim. Adeseori la lectiile lor, ii auzeam pe veneratii nostri dascali spunandu-ne: "Mai baieti, cu  anii acestia n-o sa va mai intalniti niciodata. Folositi-i din plin. Pregatiti-va bine pentru fiecare lectie, pentru fiecare materie. Cititi literatura, dar nu orice fel de literatura, rezolvati probleme de fizica, cat mai multe, faceti experiente de chimie. Invatati si o limba straina sau doua, o sa va foloseasca oricand in viata. Dar mai ales, cautati sa aflati secretul stiintei. Matematica si fizica va dezvolta gandirea logica, puterea de judecata, rationamentul." Acestea sunt amintirile ing. Nicolae Vilcu, despre anii de scoala petrecuti la Nasaud, orasul ce-l poarta mereu in suflet, orasul incarcat de frumuseti culturale si naturale.

Pentru a fi mereu aproape de orasul academicienilor si liceul care l-a format, inginerul  electroenergetic Nicolae Vilcu, care a lucrat la Institutul de Fizica Atomica din Bucuresti, Magurele, acorda anual un premiu in bani pentru elevul cu cele mai bune rezultate la fizica. Pana in prezent au beneficiat de acest premiu elevii: Naumi Iacob, Scaldarea Cristian, Georgescu Paula, Tarlisan Paul si Iuga Ciprian, care aduc fostului elev al liceului nasaudean sincere multumiri pentru indemnul si incurajarea de a-i urma exemplul spre dezvoltarea orizontului stiintific si cultural in specializarea si formarea profesionala. 

    Iata, oameni pentru oameni!

 

 Ioan Mititean

 

0 comentarii4046 vizualizări18 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0