Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12004 vizitatori azi
Atelier de jocuri geografice cu elevii din Muresenii Bargaului.

Ultimul atelier de geografie din cadrul programului "Vacanta la Biblioteca - Fabrica de idei estivale" de la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" i-a avut ca oaspeti pe elevii din Muresenii Bargaului, care s-au alaturat elevilor bistriteni care au frecventat atelierul si in saptamanile trecute. Caracterul interactiv al atelierului i-a cucerit pe elevi, care ne-au spus ca le-ar placea ca si lectiile de la scoala sa se desfasoare astfel.

"A fost foarte O.K. si ne-am si distrat si am invatat si lucruri noi, astazi! Este pentru prima data cand vin la un atelier tematic la Biblioteca Judeteana si sper ca anul viitor sa venim de mai multe ori" (Somesan Teodora Florina, 14 ani, din Muresenii Bargaului).

Alexandra este din Bistrita si a participat la mai multe ateliere in aceasta vara, la Biblioteca Judeteana. "Atelierul de astazi mi s-a parut special, mai altfel si mi-a placut ca mi-am reamintit continentele, tarile si capitalele lor, ca intr-un joc. Mi-ar placea ca si orele de curs de la scoala sa se desfasoare asa! Vacanta la Biblioteca a fost foarte frumoasa si am cunoscut multi copii aici si am si invatat multe lucruri noi" (Alexandra Gabor, Scoala gimnaziala nr 1).  

Pe parcursul verii, atelierul de jocuri geografice distractive a fost sustinut de prof Lucretia Filipas, dar cel de astazi, ultimul din programul acestei veri a fost sustinut de prof. Monica Artenie. Din discutia cu domnia-sa am retinut o idee foarte interesanta, aceea ca astfel de ateliere ar putea fi organizate peste vara si la bibliotecile comunale din judet. "M-am gandit la intrebari la care sa poata raspunde si copiii, dar temele au fost alese de colega mea, la inceputul vacantei de vara. A fost foarte interesant sa particip la aceste ateliere, fiindca eu predau la Tiha Bargaului si la Muresenii Bargaului. Eu stiu ca ca le-ar placea copiilor sa li se predea astfel, dar noi urmam programa scolara si, chiar daca uneori sustinem astfel de lectii si la scoala, nu putem face intotdeauna astfel. Jocul geografic ar fi o modalitate care ar putea fi introdusa in practica noastra didactica, de exemplu la inceputul sau la sfarsitul lectiei. Eu nu am stiut despre aceste activitati si ma gandesc ca am putea si noi, la tara, sa facem asa ceva pe parcursul vacantei de vara. Eu chiar am vorbit cu d-na bibliotecar Rodica Badaluta sa incheiem un parteneriat in acest sens", ne-a declarat prof. Monica Artenie, profesoara de geografie si director al scolii din Tiha Bargaului.

Este si aceasta una dintre ideile produse de Fabrica de idei estivale, desfasurata in perioada 17 - 24 august la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud.

0 comentarii4172 vizualizări23 august 2017
rss 2.0
rss 2.0