Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 21072 vizitatori azi
Deschiderea festiva a cursurilor la Scoala Gimnaziala Nr. 1, Bistrita.

Prima zi de scoala este, indiferent de data, cea mai emotionanta atat pentru copii cat si pentru parinti. Curtea Sc. Gimn. Nr. 1, Bistrita a fost plina de emotii. La deschidere au participat reprezentantul primariei - domnul Ioan Popoi, reprezentanta Consiliului Local - Gaga Seica Mioara, reprezentantul Inspectoratului Scolar Judetean - Angelo Manea, Pr. Conea Ioan, reprezentantul politiei - Cioarca Cristian, conducerea scolii -Ancuta Mihaiu -director, Florin Poienaru - director adjunct, Anamaria Tofan- consilier educativ, Nicoleta Toma - reprezentant al Asociatiei Parintilor, Mia Sigovan - fost director al scolii. Alaturi de acest impresionant prezidiu s-au aflat si cei cinci olimpici nationali ai scolii: Guzu Cristiana, Sima Mario, Maican Alexandra, Marcoie Laura, Moldovan Florentin. Pentru a descrie modul in care a decurs festivitatea am sa citez mai intai ceea ce a postat pe facebook psihologul scolii, domnisoara Elena Netan:

"Astazi, la deschiderea festiva a noului an scolar de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Bistrita, am avut ocazia sa vad cea mai frumoasa dovada de respect. Totul a inceput ... conform protocolului. Imnul tarii, binecuvantarea bisericii, prezentarea invitatilor (reprezentantii institutiilor - ISJ, Consiliu Local, Politie). Apoi, cand credeam ca vor incepe discursurile acestora, noul director al scolii, Ancuta Mihaiu, a ... deviat de la protocol. Pentru ca a dorit, in mod deosebit, sa multumeasca fostului director, doamna Mia Sigovan, "a carei ucenica" a fost in anii anteriori, pentru standardele de la care a preluat scoala. Si, cu un buchet de flori, oferit de actualul director adjunct, Florin Poienaru, a adus-o pe doamna Mia Sigovan la microfon. Iar dansa ne-a transmis recunoscuta-i energie! Mi-a placut! Gene 1 a inceput cu o lectie despre respect!"

A urmat apoi un mic dar elocvent discurs al doamnei directoare Ancuta Mihaiu, care a precizat ca "avem 1307 elevi, 48 de clase, 6 grupe pregatitoare, 90 de cadre didactice. Ne caracterizeaza seriozitatea si profesionalismul, suntem renumiti pentru rezultatele de la olimpiade, concursuri si evaluari nationale. Suntem onorati ca parintii aleg sa aduca copiii la scoala nostra, suntem constienti ca aveti asteptari mari dar si noi mizam pe intelegerea, colaborarea si comunicarea foarte buna cu dumneavoastra". Domnul Inspector Angelo Manea a transmis cuvantul ministrului educatiei iar din partea consiliului local a vorbit doamna Gaga Seica Mioara. Doamna directoare a mai multumit reprezentantilor institutiilor pentru sprijinul acordat an de an la buna desfasurare a activitatii scolii. A urat apoi "Bun venit boboceilor din clasele pregatitoare!; Succes claselor a VIII- a la Evaluarea Nationala!; Succes tuturor elevilor si dascalilor!.

Clasele I - VIII au plecat, insotiti de invatatoare si diriginti in clasele lor iar bobocii au fost repartizati invatatoarelor - noile lor "mamici"!

 

Cu mare drag si respect,

prof. Maria POP, Sc. Gimn. Nr.1, Bistrita.

0 comentarii8498 vizualizări12 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0