Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 16 Decembrie 2018 - 10876 vizitatori azi
1 FEBRUARIE 2018 - ZIUA INTERNATIONALA A CITITULUI IMPREUNA.

Joi, 1 februarie 2018, se celebreaza "Ziua Internationala a Cititului Impreuna"(ZICI), eveniment global marcat de milioane de oameni in peste 100 de tari, organizat de catre Lit World. Apelul lansat de Asociatia "Citim Impreuna Romania"(CIR), initiatoarea proiectului, a atras anul acesta peste 500 de parteneri, care vor organiza sesiuni de lectura impreuna cu mii de copii si sute de educatori, invatatori, profesori, bibliotecari, librari si pasionati de lectura din intreaga tara.

La Sc. Gimn. Nr. 1, Bistrita, evenimentul a fost marcat miercuri dupa masa de doamna profesor pentru invatamant primar - TOMA NICOLETA. Doamna Toma a invitat parintii si bunicii sa citeasca impreuna cu copii-nepotii lor, elevii ai clasei a III -a C. Estimat sa dureze cam o ora evenimentul a durat doua ore pentru ca parintii, bunicii si copii au fost extrem de implicati. Am avut ocazia sa particip in calitate de bunica la acest eveniment si am fost mult mai emotionata decat imi imaginam. Nepoata ne-a pus pe mine si mama ei sa alegem o carte din copilaria noastra din care sa citim un mic fragment. Dupa ce a explicat importanta acestei zile, doamna Toma a invitat parintii si bunicii sa citeasca ceva copiilor. Desi nimeni nu a fost obligat sa citeasca toti au dorit sa o faca. Fiecare a citit un fragment cu un mesaj important pentru copii dar si pentru adulti. Am fost placut impresionata de faptul ca au citit si taticii si mamicile dar si bunicile si nu oricum ci cu intonatia adecvata fragmentului citit!!!

Au citit apoi copii si am fost impresionata cat de frumos citesc. Doamna invatatoare ne-a pregatit si o mica prezentare comica despre citit dar care avea mesajul clar despre ce inseamna sa nu citesti! La final doamna Toma ne-a prezentat cateva din cartile de suflet din copilaria dumneaei si ne-a citit un fragment si dansa. Apoi a impartit diplome si ecusoane elevilor dar si parintilor si bunicilor. A fost o activitate deosebita asa cum sunt toate activitatile organizate de doamna NICOLETA TOMA!


Cu mare drag si respect,

prof. Maria Pop, Sc. Gimn. Nr.1, Bistrita.

0 comentarii3122 vizualizări01 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0