Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 15 Decembrie 2018 - 6820 vizitatori azi
Educatia antivictimala si antiinfractionala - o prioritate pentru politistii si cadrele didactice ale liceului "Tudor Jarda".

La solicitarea cadrelor didactice ale Liceului de Muzica "Tudor Jarda" incepand cu luna decembrie a anului trecut, politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii deruleaza proiectul " Prietenul la nevoie se cunoaste".  Acesta vizeaza cresterea gradului de siguranta a elevilor din toate ciclurile de invatamant - de la clasele primare, la cele de liceu.

Conform calendarului de activitati, in cursul acestei saptamani, politistii desfasoara activitati de informare pe teme de siguranta rutiera, siguranta pe internet, bulliyng si violenta scolara, violenta in familie.

Luni, 12 februarie a.c., politistii de la prevenire s-au intalnit cu 98 de elevi din clasele I- IV si au discutat cu acestia despre conduita rutiera preventiva in calitate de pieton sau pasager in autoturism, despre ce masuri de siguranta pot sa ia atunci cand sunt singuri acasa, despre cum pot naviga in siguranta pe internet si despre riscurile la care se expun atunci cand sunt on-line.

Tot cu aceasta ocazie s-a discutat in detaliu despre ce este, cand si in ce situatii se apeleaza numarul unic de urgenta 112, in contextul  in care duminica, 11 februarie a fost marcata Ziua Europeana a Numarului Unic de Urgenta 112.

Miercuri, 14 februarie a.c. activitatile au continuat cu elevi din clasele de liceu. Au fost purtate discutii interactive, majoritatea fetelor din clasele IX- XI fiind interesate de subiecte cum ar fi violenta in familie, dar si traficul sau consumul de droguri.

Activitatile s-au desfasurat in contextul "Saptamanii Scoala Altfel" 12- 16 februarie a.c.

 

Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.

 

 

0 comentarii1505 vizualizări15 februarie 2018




rss 2.0
rss 2.0