Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 15 Decembrie 2018 - 6602 vizitatori azi
Cel mai valoros "martisor".

Martisoarele pe care copiii din Patrula de Reciclare de la CSEI Nr.1 Bistrita le-au creat la Atelierul Eco-Art au fost prezentate la cea de-a II-a editie a Targului "mARTisoare in Biblioteca", eveniment organizat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc", Inspectoratul Scolar Judetean si Palatul Copiilor Bistrita.

In Clubul "Cosbook" de la Biblioteca Judeteana vizitatorii au avut ocazia sa admire produsele micilor artisti din Patrula: martisoare unicat, originale, realizate manual din diferite materiale reutilizabile: doze de aluminiu, folie din plastic cu circuite imprimate (din tastatura), componente de la telecomanda, dischete, ambalaje din hartie si carton, plasa pentru izolatii termice, etc. Insa cel mai valoros "martisor" a fost realizat la workshopul intitulat "Patrula de reciclare: atelier de martisoare". Aici, voluntarii Patrulei au demonstrat copiilor si elevilor veniti  de la gadinite si scoli din oras diferite tehnici de confectionare a martisoarelor, invatandu-i cum sa utilizeze creativ materialele reciclabile, cum sa promoveze colectarea si reciclarea lor. Pe parcursul intregii activitati, elevii din Patrula de Reciclare au fost indrumati de catre prof. coord. Teodora Popescu, bibliotecar Cecilia Deac si prof. Danut Buta.

Desi activitatea era prevazuta sa se desfasoare pe parcursul a 30 de minute, datorita numeroaselor solicitari, programul atelierului s-a prelungit cu inca doua ore. La mesele atelierului, mainile micilor vizitatori au reusit sa creeze martisoare deosebite, daruri pe care copiii le-au dus acasa impreuna cu pliantele, cu ecusoanele si semnele de carte primite de la agenti, dar si cu titlul de "Suporteri" ai Patrulei de Reciclare.

Multumim din suflet coordonatorilor proiectului, doamnei prof.dr. Morar Diana si doamnei bibliotecar Rodica Badalu pentru oportunitatea de a participa la acest  minunat eveniment, de a incepe cu speranta si optimism un nou anotimp.

Va dorim tuturor o primavara frumoasa si luminoasa!

 

Prof. coord. Teodora Popescu

.

 

0 comentarii1743 vizualizări01 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0