Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 17 Ianuarie 2019 - 12144 vizitatori azi
Concursul pentru liceeni "Spune Povestea Locului Tau", editia a IV-a.

Facultatea de Istorie si Filosofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, impreuna cu Asociatia Studenteasca PhiloHistoRiSs organizeaza concursul de istorie locala pentru liceeni "Spune Povestea Locului Tau" in perioada 11-12 mai 2018, care anul acesta a ajuns la editia a IV-a.

Concursul va avea doua probe, prima care consta in redactarea unei lucrari cu caracter stiintific pe o tema de istorie locala ( la alegerea participantilor; un eveniment, o personalitate ), iar proba a doua presupune sustinerea orala a lucrarilor selectate, la Facultatea de Istorie si Filosofie din Cluj-Napoca, in luna mai, iar materialele cele mai bune vor fi premiate.

La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII, in echipaje formate din doua persoane si care studiaza la licee din judetele: Cluj, Alba, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mures, Salaj, Hunedoara, Bistrita-Nasaud, Satu Mare, Maramures, Harghita, Sibiu, Brasov,  sau Covasna.

Concursul de istorie locala pentru liceeni "Spune Povestea Locului Tau" reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte ale Asociatiei PhiloHistoRiSs. Scopul evenimentului este acela de a promova studiul istoriei locale in randul elevilor de liceu din judetele mai sus mentionate.

Asociatia Studenteasca PhiloHistoRiSs s-a infiintat in septembrie 2014, iar scopul ei consta in dezvoltarea personala si profesionala a studentilor Facultatii de Istorie si Filosofie si a relatiilor dintre acestia, prin intermediul unor activitati in domeniile: istorie, filosofie, studii culturale, stiinte ale comunicarii, relatii internationale si studii europene, stiinte politice. De asemenea, asociatia urmareste imbunatatirea si promovarea imaginii Facultatii.

Pentru mai multe informatii, dar si pentru consultarea regulamentului concursului "Spune Povestea Locului Tau", accesati adresa   https://asphilohistoriss.wordpress.com/ .

 

 

 

 

0 comentarii1379 vizualizări11 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0