Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 19 Februarie 2020 - 8994 vizitatori azi
Biblioteca Judeteana "George Cosbuc", mirajul elevilor in "Saptamana altfel".

Mai multe clase de elevi de la scoli din Bistrita si din judet au ales sa desfasoare o parte dintre activitatile cuprinse in programul "Saptamana altfel" la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud. Luni, primii care au ajuns la Mediateca Bibliotecii au fost 28 de elevi de gimnaziu de la Colegiul National Liviu Rebreanu din Bistrita, atat de la sectia germana, cat si de la cea romana, pentru a urmari filmul documentar "Clopotele orasului - Die Stadtglocken", realizat de Nicoleta si Gigi Cherechesiu. Ei au fost insotiti de profesorul Silviu Onciu. "Am urmarit impreuna un film documentar extrem de interesant, cu o mica parte din istoria moderna a Bisericii Evanghelice din Bistrita, despre momentul nefericit in care a ars turnul bisericii si s-au topit clopotele din el, iar apoi despre efortul facut pentru turnarea si instalarea altora noi in turn. Adiacent vizionarii filmului documentar, elevii au aflat aici amanunte foarte interesante despre istoria Bisericii Evanghelice si a altor monumente importante din centrul istoric al orasului. De la Mediateca am mers in Clubul Cosbook, unde am derulat un miniproiect, in cadrul caruia li s-au prezentat elevilor elemente din simbolistica stemei orasului, a unora dintre stemele breslelor, ca si de pe stema liceului nostru. Si acum, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" s-a dovedit a fi o adevarata prelungire a scolii, pentru noi!" (prof Silviu Onciu).

Mai mici, cei peste 60 de elevi din clasele pregatitoare de la Liceul "Radu Petrescu" din Prundu Bargaului au urmarit pe ecranul tv urias de la Mediateca, unul dintre filmele seriei "Cartile Junglei". In prealabil, insotiti de cadrele didactice, copiii au vizitat Biblioteca Judeteana, zabovind mai mult la sectia Imprumut pentru Copii. "Copiilor le-a placut foarte mult filmul de desene animate si chiar au stat atenti mai bine de o ora, cat a durat filmul, ceea ce pentru noi este o adevarata performanta, data fiind varsta lor. Suntem foarte recunoscatori Bibliotecii Judetene pentru modul in care am fost primiti aici si promitem ca vom reveni!" ne-a declarat la final d-na Galben Ileana, profesoara pentru invatamantul primar.

Putin dupa ora amiezii, la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud si-a facut aparitia un grup de elevi din clasele primare de la Scoala Gimnaziala "Teodor Cotutiu" din Dumbravita. Si ei au vizitat sectiile Bibliotecii si s-au bucurat foarte tare cand s-au revazut in imaginile proiectate pe ecranul urias de la Mediateca, in montajul realizat cu secvente filmate si fotografii de la vizita pe care bibliobuzul institutiei a facut-o in urma cu o luna, chiar la scoala lor, pentru a le duce carti pentru lecturile suplimentare.

Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud are portile deschise pentru toti elevii si cadrele didactice care iubesc cartile.


               www.bjbn.ro

0 comentarii2317 vizualizări28 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0