Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 9254 vizitatori azi
"SCOALA ALTFEL" LA ROMULI. CICLISM LA INALTIME.

"Nu este destul sa stii, trebuie sa si aplici, nu este destul sa vrei, trebuie sa si faci!" Johann Wolfgang von Goethe. In cadrul saptamanii "Scoala altfel" elevii nostri s-au bucurat de o activitate inedita de ciclism, organizata impreuna cu doi voluntari inimosi din judetul Cluj, Mihai Fustos si Paul Costea, din acest domeniu in doua etape: un curs de educatie a micilor ciclisti  si un concurs  pe un traseu aplicativ cu jaloane finalizat cu premierea celor mai indemanatici.

Ideea  a pornit de curand pe un drum de naveta la studii postuniversitare dupa orele de serviciu cu al meu coleg, Mihai Fustos, despre care am aflat ca este un impatimit al maratoanelor de ciclism si al miscarii fizice, in general.  Mi-a relatat cateva din intamplarile lui ca ciclist pe drumurile publice, dandu-mi seama ca oricine circula cu bicicleta are nevoie de o educatie in trafic pentru a preveni unele evenimente si de a fi in siguranta.

Conexiunea cu nevoia elevilor mei din mediul rural a fost una instanta,  parcursul pana a gandi si realiza un proiect in acest sens realizandu-se de la sine. Invitatia a fost lansata colaboratorului meu si onorata spre bucuria elevilor de la Romuli care au avut ocazia sa incerce un echipament adecvat in trafic, sa faca proba a doua din modelele de biciclete destinate curselor off road.

Prin prezentarea cursului elevii au aflat despre: istoria bicicletei, avantajele utilizarii acesteia, tipuri de biciclete, concursuri populare la nivel modial exemplificate prin filme, legislatia nationala, semne de circulatie valabile si recomandari in trafic pentru o conduita optima. La final fiecare elev a primit o diploma.

A urmat partea cea mai asteptata cand elevii au participat fie ca si concurenti fie ca  sustinatori. Adrenalina si-a spus cuvantul, cei mai buni clasandu-se pe primele trei locuri. Teoria s- a completat cu partea practica, cu totii castigand incredere, experienta, curaj si stima de sine!

Multumesc invitatiilor, Mihai Fustos si Paul Costea, pentru implicare si sustinere!

Toti am fost invingatori!


Prof. Abodi Melania - Susana

 

0 comentarii2429 vizualizări31 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0