Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 9082 vizitatori azi
O scurta calatorie in timp.

In data de 13 martie 1935, in Alba Iulia, s-a  nascut un personaj important, ce nimeni nu stia ce va deveni, Romulus Rusan. De-a lungul anilor, a trecut prin nenumarate experiente incredibil de realizat. A fost director in cadrul  Memorialului Victimelor Comunismului de la Sighet; a devenit un scriitor admirat de multi iubitori de lectura si… cel mai important lucru -  a fost sotul poetei Ana Blandiana. A decedat la varsta de 81 de ani, in 8 decembrie 2016.

In acest martie, de ziua dansului, Micii Blandieni de la Palatul Copiilor Bistrita s-au adunat la Casa Memoriala Andrei Muresanu pentru a-l comemora. Domnul profesor Adrian Iliuta, de la Liceul Tehnologic din Lechinta, a vorbit cu multa caldura despre scriitor, despre carti sale. S-a prezentat si numarul dublu, 2-3/ 2017, din revista Miscarea literara, care a fost dedicata omagierii domnului Romulus Rusan, revista continand mai multe articole despre cartile dansului.

S-a prezentat un PowerPoint, creat de cercul de informatica al Palatului, cu fotografii bistritene legate de autorul evocat, realizandu-se si o expozitie fotografica in acest sens, domnul Rusan ramanand profund in memoria noastra. Dupa spusele Iuliei Rebrean, "a fost un om care si-a trait viata din plin". Atmosfera creata in incapere a fost una primitoare, ca si cum domnul Rusan facea parte din familia noastra a Palatului. S-au creat sentimente calduroase. Paul Vlad Rus ne-a impresionat, cantand la chitara si vocal pentru noi si pentru domnul Rusan.

In cele mai neasteptate momente, Ana Blandiana ne-a sunat. Andreea Suto a fost atat de entuziasmata, afirmand ca daca nu ar fi fost Ana Blandiana si Romulus Rusan nu ar mai fi ales drumul spre creatie. Doamna bibliotecara Angela Costin si-a exprimat bucuria de a-i trece pragul, oferind celor prezenti covrigi si cozonaci, alune si turta dulce, ceai si cafea...

 

Ioana Valea, clasa a VI-a

Jurnalism

0 comentarii3416 vizualizări03 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0