Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 24678 vizitatori azi
Cercului de electronica premiat la Concursul National "Stiinte si Tehnologii".

In perioada 28-29 martie 2018 un echipaj al  Cercului de electronica din cadrul Palatului Copiilor Bistrita, format din elevii Chereja Ionel, Cosbuc Horatiu, Muresan Dragos, Petri James Florin, Sover Imre Vasile, Cornea Cristian, Crusitu Ionut, Rus Mihail Radu, a participat la Concursul National "Stiinte si Tehnologii" editia a VIII- a. Competitia s-a desfasurat la Colegiul Tehnic "Elie Radu " din  Ploiesti.

Elevii proveniti din mai multe unitati scolare ale municipiului Bistrita au sustinut 10 proiecte in cadrul a sapte sectiuni ale competitiei. Cele 10 proiecte prezentate de elevii bistriteni au fost:

- Aparat de precizie pentru masurarea distantelor

- Accelerator de particule-Ciclotron (macheta functionala)

- Cub cu LED-uri

- CNC (masina unealta cu comanda numerica)

- Elicopter din materiale recuperate

- Gradina solara inteligenta

- Project Pros-Arm v1.0 (brat robotic complex)

- Robotic arm

- Sursa de tensiune de laborator cu autoprotectie

- Utility Robot

In urma sustinerii in fata exigentelor jurii de specialitate , proiectele elevilor bistriteni, au obtinut urmatoarele rezultate: trei premii I, un premiu II, un premiu III, cinci premii speciale ale juriilor. Premiile constand in diplome si bani au fost oferite de organizatori si sponsori locali si nationali.

In perioada 30-31 martie, la invitatia organizatorilor, trei elevi ai grupei de performanta a Cercului de electronica din cadrul  Palatului Copiilor Bistrita, au fost prezenti la a XI-a editie a Simpozionului National "IPO-TECH", organizat de Colegiul Tehnic "Ion Creanga" Tirgu-Neamt. La final cele trei proiecte bistritene prezentate, in fata juriilor de specialitate, si-au trecut in cont urmatoarele rezultate:

- Utility Robot (autori: Muresan Dragos si Petri James Florin) - premiul I;

- Project Pros-Arm v1.0 (autor Petri James Florin) - premiul II;

- CNC (masina unealta cu comanda numerica) (autror Chereja Ionel) - premiul II;

Pe langa diplomele oferite de organizatori, elevii au primit si premii constand in obiecte, oferite de generosi sponsori din industria electronica nationala

            La final se cuvine sa mentionam faptul ca, cele doua competitii, sunt cuprinse in Calendarul concursurilor nationale scolare 2018, aprobat de Ministerul Educatiei Nationale (O.M.E.N. 24984/ 22.01.2018).

 

Prof. Dorel Nicoara - coordonator cerc electronica - P.C. Bistrita

1 comentariu4298 vizualizări03 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0