Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 20 Februarie 2020 - 15974 vizitatori azi
Ziua Pamantului, bilant si speranta.

La Centrul Scolar de Educatie Incluziva Nr.1 Bistrita am marcat "Ziua Pamintului" prin aniversarea celor sapte ani de cand "Patrula de Reciclare", programul national de educatie de mediu al Asociatiei Romane pentru Reciclare, a intrat in viata noastra. Parculetul de joaca al scolii a devenit pentru noi un loc special: l-am "marcat" cu semne de suflet din anii trecuti, urme ale eforturilor noastre de a invata, de a intelege, de spera la un mediu curat, nepoluat. In acest parculet si-au facut loc cateva obiecte si lucrari artistice realizate de noi in timpul celor sapte editii ale Patrulei: mascota "Cocosul Reciclarii", "Pamantul mobil", "Timpul Reciclarii", Mascota "RoRecool", "Pamantul in balanta","Pentru un pamant in floare", dar si o expozitie cu plase ecologice confectionate din calendare de perete si personalizate cu mesaje ale Patrulei de Reciclare.

Au venit la aceasta dubla sarbatoare micii agenti ai Patrulei de Reciclare din Grupa mare "A"-"Grupa Iepurasilor" de la Gradinita cu Program Prelungit Nr.12 din Bistrita (unitate suporter), insotiti de doamnele prof. invatamant prescolar Iulia Moldovan, Ioana Bojor, de parinti si de… multa voie buna. Prietenii nostri ecologisti ne-au adus in dar baloane albastre si verzi si o minunata pictura cu imaginea Pamantului realizata chiar de manutele lor. Multumim pentru implicare doamnei director prof. Emiliana Chira, doamnelor profesoare si parintilor!

Am trait bucuria prezentei unor oaspeti speciali: domnul director Sever Roman de la Agentia pentru Protectia Mediului BN; doamna Sorina Roman, reprezentant al Primariei Municipiului Bistrita ("Scoala Verde") si doamna Mina Nedelea, reprezentant al RoRec - Centrul local de colectare Bistrita; oaspetii si sustinatorii nostri au admirat expozitia, ne-au felicitat pentru activitatile desfasurate pana acum si ne-au spus cuvinte de incurajare; ne-au vorbit despre necesitatea protejarii mediului, despre consecintele poluarii pamantului cu deseuri din materiale plastic, cu deseuri electrice si electronice, etc.; de asemenea, ne-au amintit despre importanta proiectelor educationale de protectie a mediului in care suntem implicati ("Patrula de Reciclare"; "Centenar aniversat intr-un mediu mai curat! ", "Scoala verde").

Doamna director prof. Imola Doris Vass si doamna director adjunct profesor Georgeta Mariana Moldovan ne-au laudat, ne-au felicitat si ne-au aplaudat pe toti - elevi, profesori si parinti implicati in actiunile Patrulei de Reciclare din scoala noastra.

Mici si mari, oaspeti si gazde, am cantat impreuna "Imnul Patrulei de Reciclare" si "La multi ani!" de "Ziua Pamantului"; am primit diplome personalizate, "medalii" reprezentand Planeta Albastra (confectionate tot la atelierul nostru), semne de carte cu informatii despre Patrula de Reciclare.

Multumim si pe aceasta cale Agentiei pentru Protectia Mediului BN, Primariei Municipiului Bistrita, RoRec - Centrul local de colectare Bistrita, Inspectoratului Scolar Judetean BN, managerilor scolii noastre!

Multumim din suflet minunatei echipe care coordoneaza programul Patrula de Reciclare la nivel national si ne inclinam cu mult respect in fata voastra, dragi prieteni si suporteri, oameni buni si responsabili! Voi ne dati incredere ca ceea ce facem e important si cu sens, ca exista speranta pentru noi, pentru Pamantul nostru!

 

Prof. coordonator Teodora Popescu.

0 comentarii2198 vizualizări21 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0