Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 25682 vizitatori azi
Invatam impreuna.

Saptamina altfel a fost deosebita pentru elevii clasei a II-a B de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bistrita. Parinti si copii, indrumati de doamna profesor pentru invatamant primar, Salanta Daniela, au participat la excursia scolara organizata pe traseul Bistrita -Baia Mare, marti 24 aprilie 2018. 33 de scolarei si 3o de adulti insotitori au avut oportunitatea de a vizita frumoasele locuri ale Maramuresului, imbogatindu-si astfel cunostintele despre gegrafia si istoria tarii noastre. Calatoria s-a dovedit a fi deosebit de eficienta, pe traseu, elevi si parinti, motivati de premii si recompense, au adus informatii despre asezamant, cultura si traditie, descoperind faima acestor oameni harnici si vestiti in tara si peste hotare.

            Mai mult,pe parcursul excursiei, s-au legat relatii  trainice intre parintii participanti, implicati activ si sprijiniti si aclamati de copiii incantati de oportunitatea de a-si urmari si aplauda insotitorii. Ghicitorile, cintecele, poeziile, au presarat tot traseul cu o atmosfera de incantare care au umplut sufletele de bucurie si implinire spirituala, sociala si profesionala.

           Locurile vizitate au adus o bogatie de informatie si cunoastere. Complexul Barsana, Planetariul Baia-Mare, Muzeul de Mineralogie, Turnatoria de clopote Blotor au impresionat elevii care si-au exprimat dorinta de a se implica mai mult in cunoasterea acestor oameni minunati din Maramures , care ne-au facut o imagine frumoasa in Euroapa si in intreaga lume. Parintii si-au exprimat multumirea fata de eficienta activitatilor intreprinse in aceasta "saptamana altfel".

 

Profesor invatamant primar,

SALANTA  DANIELA

0 comentarii2324 vizualizări28 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0