Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 20 Februarie 2020 - 15710 vizitatori azi
CUNOASTE EUROPA !

Este  concursul care a reunit a 14-a oara echipaje de elevi ai claselor V-VIII din judet la Scoala gimnaziala nr.1 Bistrita, chiar pe data de 9 mai! Scoala Gimnaziala nr.1 Bistrita in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Bistrita Nasaud, departamentul Europe Direct, reprezentata de doamna Szekeres Iuliana au organizat evenimentul devenit  traditie de multi ani dedicat  zilei Europei. Acest eveniment are ca scop si de a oferi copiilor posibilitatea sa se cunoasca, sa comunice si sa se imprieteneasca,venind din zone diferite ale judetului, de a se informa, de a se afirma, de a insuma amintiri minunate din viata de elev, de a onora cu bune rezultate scoala lor, de le oferi bucuria cunoasterii, recunosterii si a recunostintei!

Anul acesta doamna prof. Geta Lapuste in colaborare cu colega sa de catedra, dopamna prof. Livia Chiriac au convenit sa organizeze evenimentul sub forma de concurs avand ca tema cunoasterea Europei.

Au propus partenerilor de la Europedirect sa realizeze un chestionar cu 20 de intrebari relevante despre Europa si U.E. Li s-a comunicat o bibliografie obligatorie, iar profesorii coordonatori ai echipajelor de la scolile participante au parcurs materialele indicate si au selectat echipaje de elevi competitivi din scolile inscrise la concurs.

Totul s-a desfasurat intr-un cadru primitor,placut, prietenos. Fiecare echipaj a primit un chestionar si prin colaborare, l-au completat fiecare dupa putere, timp de 40 minute.

 In pauza de evaluare a chestionarelor,elevii au primit calduroasa invitatie adresata de gazda scolii noastre, domnul director Florin Poenaru de a se reuni toti participantii in holul scolii  ca sa se cunoasca mai bine, sa socializeze, sa schimbe impresii, in jurul unei mese unde li s-au oferit dulciuri, apa, sucuri…

A urmat apoi festivitatea de premiere.Toti participantii au obtinut punctaje excelente ,foarte bune si bune,motiv pentru care toti elevii au obtinut premii si mentiuni( un premiu I, doua premii II, trei premii III iar restul mentiuni. Acestea  au fost inmanate de reprezentantul Institutiei Prefecturii,domnul Sorin Herciu si de doamna Iuliana Szekeres,care a oferit pe langa diplome si mici atentii tuturor participantilor!

Multumesc tuturor colegilor profesori care au dedicat cu dragoste si generozitate timp important din viata lor promovarii scolii  la care lucreaza,ca le-a dat unor copii sansa de a se afirma,de a cunoaste de a le induce bunul  si utilul obicei de a se informa suplimentar,dar care au si  pus umarul la promovarea unui eveniment important al judetului si scolii noastre. De asemenea multumesc partenerilor nostri traditionali, de la Europedirect,invitatului lor, domnul S. Herciu si conducerii scolii care a incurajat totdeauna  activitati agreate de elevi care au scopuri benefice elevilor si comunitatii! Multumesc tuturor elevilor participanti si le doresc un viitor bun intr-o tara harnica si o Europa pasnica in care solidaritatea,unitatea si bucuria sa se implineasca!

 

       Prof. Geta Lapuste,

Scoala Gimnaziala nr.1 Bistrita.

0 comentarii2436 vizualizări11 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0