Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 21 Februarie 2020 - 3344 vizitatori azi
ALEGE SCOALA PENTRU UN VIITOR MAI BUN.

Un proiect care sustine imbunatatirea rezultatelor scolare pentru copiii din 3 unitati scolare din judetul Bistrita-Nasaud.Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud impreuna cu partenerul Asociatia Inceptus Romania implementeaza incepand cu 15 Mai 2018 proiectul Alege scoala pentru un viitor mai bun, cod proiect 108133.

In Romania multi tineri din randul populatiei scolare parasesc sistemul de invatamant fara a detine abilitatile si formarea necesare pe piata muncii. Provocarea proiectului este de a diversifica oferta educationala in asa fel incat sa genereze imbunatatiri in performanta educationala, avand ca scop final satisfacerea cerintelor unei economii bazate pe cunoastere. Parasirea timpurie a scolii este un factor major care contribuie la excluziunea sociala ulterioara in viata.

 Proiectul se va derula pe o perioada de 36 luni (mai 2018 - mai 2021) si beneficiaza de cofinantare din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020, Programul SCOALA PENTRU TOTI, Axa prioritara? Axei prioritare 6 "Educatie si competente".

Cui ne adresam? Proiectul ALEGE SCOALA PENTRU UN VIITOR MAI BUN se deruleaza in 3 unitati scolare din judetul Bistrita-Nasaud (Scoala Gimnaziala Ion Reteganu Reteag, Scoala Gimnaziala Petru Rares din Ciceu Mihaiesti si Scoala Gimnaziala Budesti) si isi propune diversificarea masurilor de preventie/interventie impotriva parasirii timpurii a scolii, adresate copiilor/elevilor cu risc educational crescut si cadrelor didactice din cele 3 unitati scolare din judetul nostru.

Valoarea totala a proiectului este de 3248704,63 lei, din care 88,30% reprezinta finantare nerambursabila.

Proiectul urmareste implicarea a 3 categorii de grupuri tinta:

 • Elevi: 349
 • 111 copii  prescolari
 • 238 elevi din ciclul primar si gimnazial 

 Cadre didactice si personal de sprijin: 65 persoane

Parinti: minim 349 parinti ai copiilor din grupul tinta

Care sunt principalele activitati si rezultate?

 • Program de educatie prin metode activ-participative in vederea prevenirii si reducerii parasirii timpurii a scolii pentru copii  prescolari;
 • Program Scoala dupa Scoala (SDS) pentru 238 copii din clasele primare si gimnaziale;
 • Gradinita estivala pentru 111 copii participanti;
 • Planuri educationale individualizate pentru cei 238 din ciclul primar si gimnazial;
 • Servicii de consiliere psihologica pentru copii; 
 • Activitati extracurriculare pentru incurajarea interactiunii copii-parinti cu implicarea comunitatii; 
 • Realizarea de  parteneriate cu alte unitati de invatamant (primar-gimnaziu-liceu) intre scoli gimnaziale si institutii de invatamant liceal pentru sprijinirea tranzitiei elevilor de la ciclul de invatamant gimnazial la cel liceal;
 • Scoala parintilor- educatie parentala si seminarii de parenting adresate parintilor;
 • Pachet integrat pentru formarea si dezvoltarea a cadrelor didactice si personalului de sprijin din cele 3 unitati de invatamant;
 • Curs de formare ANC pentru personalul didactic in competente IT.

Accesul la toate activitatile oferite in cadrul proiectului este gratuit.

Asociatia Inceptus Romania este formata dintr-o echipa de tineri profesionisti si voluntari responsabili, cu competente relevante in domeniul fondurilor nerambursabile. De-a lungul existentei, Asociatia Inceptus Romania a implementat cu succes peste 10 proiecte cu finantare europeana si nationala in domeniul formarii profesionale, educatiei, culturii, mediu si cooperare transnationala.

 Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020

 

  

Biroul de presa

  ISJ Bistrita-Nasaud

  E-mail: birouldepresa@isjbn.ro

  Telefon: 0263 - 213.529

 

0 comentarii4970 vizualizări17 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0