Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 21 Februarie 2020 - 3498 vizitatori azi
Proiect educational - "BUCATARIA ROMANA".

Proiectul educational "BUCATARIA ROMANA" realizat in parteneriat cu organizatia SlowFood Turda, isi propune sa prezinte participantilor, respectiv elevilor scolilor gimnaziale din judetul Bistrita-Nasaud o incursiune captivanta in lumea antichitatii prin intermediul gustului. Acesta are ca scop organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national din punct de vedere gastronomic si cultural. Astfel, in data de 13 iunie 2018 intre orele 9 - 18.00 in curtea muzeului, se vor desfasura cateva ateliere de gastronomie antica.  

        Vom prepara un desert antic adaptat zilelor noastre, folosind ingrediente care se consumau des in antichitate, cum ar fi iaurt, fructe confiate (smochine, curmale, prune, stafide), cereale (seminte de in, floarea soarelui si dovleac, grau si ovaz in forma de fulgi) si miere, acestea fiind o combinatie perfecta, plina de fibre si zaharuri sanatoase pentru un mic dejun sau desert.
          Dupa terminarea preparatelor va avea loc si degustarea acestora, cu evidentierea celor mai iscusiti dintre cei mai tineri bucatari. Se va discuta apoi si se va incerca realizarea unor paralele intre bucataria antica si cea contemporana. 
          Rezultatele propuse de catre acest proiect privesc ideile de promovarea a unei bucatarii traditionale si sanatoase in randul tinerilor, precum si identificarea unor tehnici noi de a intelege istoria, societatea umana si evolutia ei in randul elevilor de gimnaziu. 
          La final se vor inmana pliante si dimplome tuturor participantilor. 
          http://www.complexulmuzealbn.ro/

           Va asteptam cu drag!

 

          MANAGER,

     Alexandru Gavrilas

0 comentarii2667 vizualizări12 iunie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0